De allra flesta av oss tycker att det är förklastligt att förvara hunden i bur. Därför var det kul att Fanny vände en negativ värdering till något positivt – nämligen burlekar.

 Alla fick shejpa hundarna att gå in i buren, steg för steg. Därefter gavs en frisignal innan hunden fick komma ut och leka med matte/husse. Efter ett par repetitioner hade de flesta hundarna lärt sig att; snabba sig in i buren för att få en godis för att där invänta en frisigignal och komma ut och leka.Vad ska det här vara bra för? Fanny säger att hunden blir mycket mer fokuserad än om han/hon binds upp. Hunden väntar själv på startsignal (fri) för att komma ut och leka och hna/hon har en trygg plats att vänta/vila i. Måste tillstå att jag idag ändrat min inställning till att ha hunden i bur. På det här viset är det ju inte i första hand en förvaringsplats – utan en startbox!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.