Det är nyttigt att gå kurs. Inte bara för den egna utvecklingens skull utan även i syfte att känna “elevkänslan”.

Aldrig är väl vi hundägare så tafatta och usla i vår  tajming som när vi ska försöka ta in kunskap och snabbt praktisera den – som om den alltid varit vår egen. Det är en omöjlighet! Det är ok att vara lite fumligare än vanligt när man går kurs. Så simultana är vi nämligen inte.

Efter fotoutställning idag så tog jag och Zakk en cykeltur med vidhängande vattendirigering. Bollarna låg på andra sidan Igelbäcken, Zakk satt i vassen och jag hojtade "ut" från buskarna. Zakk blev en aning tveksam på "ut" signalen när han inte såg mig.

 

 

 

 

3 svar

  1. hur gick det fòr den sòtnosen jag ser hàr pà bilden? Och hur dirigrade du ut hans tunga…och bollen pà sin plats?

    men jag antar att han àr en ren naturbegàvning, den làckre her Zack.

  2. Där ser man. Går hunden på kommando eller tecken ? Har ibland testat med att ha händerna på ryggen och säga kommandot – noll reaktion. Tyst och endast ge tecken – noll reaktion. Drar slutsatsen att hunden går på kombinationen tecken – kommando. Det är ju så vi tränat. Vårt kroppsspråk är ju så viktigt i vår kommunikation med hunden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.