Igår var det dags för Djurtränargruppens tredje träff. Förra gången var vi hos My på Skansenakvariet. Igår åkte jag, Eva-Marie, My och Karro till Kolmården för att besöka Sunna på jobbet.

Jag kan inte annat än le när Sunna berättar för oss att tränarna lägger flera års träning på hantering av delfinerna, innan de ens påbörjar träningen av mer spektakulära beteenden.

Delfinerna tränas t.ex att ligga helt stilla och vila med stjärtfenan i tränarens knä för att man ska kunna ta blodprover. De tränas att vändas på rygg, på sidan och uppochned. Allt genom positiv förstärkning!
Jag blev otroligt imponerad av Sunnas fantastiska attityd inför träningen och gentemot djuren. Jag har sällan sett en djurtränare, inklusive hundtränare, som är så fokuserad, med en så varm och respektfull attityd. Hatten av!!!

 

 

Vi hälsade på sjöbjörnen Liva. Targeting är ju mycket frekvent använt på djurparker.

Här tränar Sunna Liva att hålla kvar nosen mot Sunnas knoge. Sedan gavs vi uppgiften att undersöka Livas päls. Förstärkning i form av visselsignal och fisk när Liva förblev passiv trots beröring.

Karro och den förjusande Liva.

Puss på dig! Eva-Marie får en riktig blöt fiskpuss av Liva.

My och Karro efter sjöbjörnspussar.

Therese och jag tränar hantering av Nephele.

Jag och Nephele.

Hanteringsträning

Eva-Marie, My, Karro, Therése, William, jag, Lena fd delfintränare och Sunna.

 

 

 

 

 

 

4 svar

  1. Åh va mysigt

    Jag blev lite chockad över klorlukten som slog emot en när man går in i Delfinariet, det kan väl inte vara nyttigt att leva i klor …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.