Jag lämnade ett 17-gradigt Aschau för en temperaturväxling på 18 grader. Det var – 1 grad igår eftermiddag när Anders Hallgren och jag satte fötterna på svensk mark igen.

Vi landade i torsdags i Memmingen, en lika pytteliten flygplats som Skavsta. Fördelen är att man slipper springa kilometervis till olika avgångshallar. Incheckningen flyter blixtsnabbt och den försening som Ryan Air drog på sig på väg hem flög de in med råge. Vi var i Nyköping 15 minuter före utsatt tid. Imponerande! Att det sedan är som att sitta i en SL-buss går att stå ut med, och en macka kan man ju ta med själv .

Motvilligt lät jag mig övertalas till att äta middag på en pizzeria. Det går liksom inte att neka Anders när han ser ut som en ledsen hundvalp. Jag försökte att medelst logiska argument förklara varför man bör undvika skräpmat, men förlorade matchen. Glad som en lärka beställde Anders sin sedvanliga Margeritha medan jag tog en Vongole. Vi träffade Clarissa Von Reinhardt, som driver  Animal Learn, som hastigast senare på kvällen.

Fredagens föreläsning inleddes med en föreläsning av Maria Hense, veterinär och djurbeteendevetare. Maria höll en intressant föreläsning om hyperaktivitet hos hundar. Därefter var det min tur. Jag höll helgens enda föreläsning om praktisk träning. Ämnet för föreläsningen var "Skvaller" .

Intresset var stort med många efterföljande frågor.

Sista talare för dagen var Dr. Britta Dobenecker som föreläste om nutrition. Kvällen avslutades med en biltur i 170 km körning och en middag ute på landsbygden. Glad och trött trillade jag i säng och somnade gott.

Morgonen därpå föreläste Anders om stress, ångest och aggression. Eftermiddagen inleddes med en mycket intressant föreläsning om genetik av Veronika Buckel. Vi såg den fruktansvärda filmen som BBC gjorde för ett antal år sedan och som skakade om Engelska Kennelklubben rejält. Söndagens föreläsning startade med Anders Hallgren som pratade om "Farliga hundar".

Jag återkommer till det kanske för mig mest skrämmande föreläsningen- om införseln av hundar till Sverige- både på legal och illegal väg. Det var en skrämmande berättelse. Den tar lite tid att skriva.

 

 

4 svar

  1. Om man hade fått varit en fluga på väggen och hört dig och alla andra kunniga föreläsare. Kunskap föder kunskap och det finns väl inget som är så inspirerande som att höra nya saker som engagerar, även om det kan röra sig om förfärliga saker ibland.

  2. Hmmm, jag är sommaruppvuxen i Aschau. Inte för att det har med din föreläsning att göra men i alla fall. Du utvecklas som alltid Eva. Basse

  3. Uppvuxen i Aschau !!!

    Kul att få en kommentar av dig Basse. Hör av dig om du har tid. Antar att du gör lite resor till Sthlm. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.