Tomten är en liten och satt gubbe med långt skägg som har funnits sen lång tid tillbaks i den nordiska folktron. Han bor i stallet eller ladugården och han visar sig inte gärna för folk. Speciellt ser han till att alla djuren har det bra.
JULNATTEN = Klockan tolv räknades som Jesu födelsetimma. Det var då djuren kunde prata och då juleljusets låga delade sig i två delar. Det var då rätta tiden att ta tydor och utröna framtiden. Under natten hände det att förfädrens andar återvände till hemgården. Därför borde man av artighet lämna mat och öl på bordet och helst också bereda sovplats åt förfädrens andar i julhalmen. Det kallades, att man bäddade för änglarna.
Grattis till Madeleine Andersson. som med sin stämningsfulla bild vunnit ett presentkort till en valfri clinic.
Tack till er alla som lämnat underbara bidrag.

 Fotograf, Madeleine Andersson

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.