Jag har anmält Zakk till lydnadsklass 1 på Nacka Cup om två veckor. Den här hösten blev inget som jag tänkt mig. Målsättningen var att vi skulle ta två ettor i öppen klass jakt under sommaren och uppflyttning till elitspår. En jaktstart hann vi med och den gick fint, förutom att Zakk uppträdde “blekt” på söket. Han vägrade till exempel att ta en trut. Nollan var självskriven eftersom viltvägran inte ses med blida ögon inom domarkåren. Ja,ja, shit happens! 🙂
Jag hade ju anmält till flera prov och dessutom flera högre spår.

Men något kändes galet med Zakk. Han var inte sig lik och åt dåligt. Jag beställde tid hos veterinären och Zakk konstaterades ha tonsillit. Antibiotika och vila blev ordinationen.
Naturligtvis, så här i efterhand, uppvisade Zakk alla klassiska symtom på tonsillit. Han ville inte äta, åt gräs och hade inte samma fart och koncentrationsförmåga i arbetet.
Tyvärr varade inte effekten av antibiotikan speciellt länge utan någon månad senare var det  dags för nästa kur. Då bestämde vi att tonsillerna skulle bort.

Snipp, snapp, snorum så var tävlingssäsongen plötsligt borta. Efter operationen och konvalescens fanns inga jaktprov och inga högre spår inom rimliga avstånd.
Nu satsar vi på lydnaden istället. Det finns en del inomhustävlingar och målet är uppflyttning till elitklass under våren.Sedan får vi ta nya tag när det gäller jakten och spåret.

6 svar

  1. Det är såå tråkigt när det blir så där! Men grabben ska ju leva länge, och du med så det hinns nog med ska du se!

  2. urtrist med felslagna planer, men Eva, sà lànge det finns liv finns hopp och ni bàda kommer desto starkare till vàren inom jakten
    och nu blir det trevliga lydnadstàvlingar fòr den svarte snyggingen
    kram pà er
    Mumlan synd pà Nacka BK dock.

  3. Ingen större fara tycker jag så länge det inte är något allvarligt. Min lilla labradåra har just opererat bort halsmandlarna och det känns bara bra 🙂 (skönt att få det gjort). Förhoppningsvis ska väl Zack hålla i många år om man tänker på tävlandet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.