Vad är viktigast om du vill börja tävla? Detta diskuterades glatt och livligt under helgens kurs. Vad ska man prioritera i träningen när man vill tävla med sin hund?
 Efter tre dagar var mina elever säkerligen möra av allt mitt prat om att tävlingspositionen, att stå stilla, gå baklänges, röra sig i olika tempon, alltid är viktigare än det verbala kommandot “fot”.

Hunden upplever en visuell signal som tydligare än den verbala. Dessutom lär vi oss själva att bli medvetna om att inte träna med händerna uppe vid bröstet.  Den signalen existerar inte under tävling, och hur ska då hunden förstå vad som förväntas av honom om en viktig visuell signal plötsligt “ramlar” bort under tävling?.

Under dagarna tre tränades olika tävlingspositioner, belöningssystem och positiv attityd hos hundarna. Utan rätt attityd till tävlingspositionen är det ingen idé att kommendera hunden. Tävlingspositionen är grunden i all tävlingsträning. Tack för härliga tre dagar! Lycka till i er träning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.