Föreläsning och kurs hos Kungliga Hundar i Göteborg

 Det är sällan jag kör bil numera. SJ får många klagomål men jag måste säga att under hela hösten och vintern har jag drabbats en enda gång. Det är lugnt, skönt och det är ett tillfälle att bonda lite extra med Zakk som ligger på en filt intill mig i den mån det finns plats.
Resan ned vinnebar 3,5 timmars platsliggning för de fyrbenta vännerna. En vit herdehund, en riesen, en springer spaniel och Zakk. Inte ett knyst hördes! Vare sig från ägare eller hundar. Skillnaden var desto större på väg tillbaka till Sthlm då en kvinna med en ung schäferkille klev ombord. Hon valde furirstilen som inte bara påverkade den stackars hunden utan även oss andra som tvingades höra på hennes “SITT”, “LIGG”, “bra”, “NEJ”. Tänk så mycket trevligare resan hade kunnat bli för oss alla om hon istället tagit upp ett ben och givit till sin unga hund eller om hon ägnat sig åt att lugna ned honom genom att själv agera lugnt och med beröring. Denna eviga tilltro till att en relation formas genom svenska språket kan göra mig så trött.

Eftermiddagsmys med brorsdotter Sandra som pluggar till tandläkare i Göteborg. Med hennes tillåtelse publicerar jag en berättelse från en resa till Åre.  Jag skrattade så att semlan höll på att kväva mig.

Jag var i Åre på Sportlovet och det var helt underbart. På morgnarna var vi trötta, dagarna fyllde vi med skidåkning och på kvällarna var det afterski som gällde eller så satt vi som åtta döda potatisar i soffan och slickade våra sår och ömma leder efter all skidåkning.
En dag provade jag och en av de andra tjejerna snowboard. Jag kan summera det som “Jag inte kommer ihåg sist någonting så kul gjorde så ont.” Så mycket som jag trillade då trillade jag nog inte på hela veckan när jag åkte skidor, men jag slog en del fina rovor med skidorna också.
Emma (en av tjejerna jag var uppe med) lurade med mig på offpist inne i skogen. Jag kan börja med att säga att jag inte visste att en skog kunde ha så många träd som sen här skogen hade. Det var tydligen meningen att men skulle åk runt dem. jag åkte igenom dem, det gjorde ont! När jag hade fattat att man inte kunde åka igenom dem och all skog bakom mig snarare var kalhygge efter mitt framtåg satsade jag på snödrivorna istället. Dom var också mycket trevliga att hälsa på, lite kallt kanske när de gav en ett ton snö innanför tröjan som färdkost. Efter ett tag i skogen som hade fler träd och snödrivor än vad som borde vara tillåtet för en skog såg jag äntligen liften. Nu var jag trött på det här och stakade mig med en enorm kraft mot liftspåret. Jag åkte hellre ner i liftspåret än i skogen. Jag såg till att få en ordentlig fart för mellan skogen och liftspåret var ett stort dike. jag satsade hårt och för första gången lyckades jag undvika träd och diverse andra obehagliga hinder. När träden försvann och diket närmade sig tryckte jag ifrån marken med en oerhörd precision och flög graciöst som en tjock snögubbe utan ben över det stora diket. Liftspåret närmade sig och PANG! skidorna fastnade i dikeskanten samtidigt som jag fortsätter vidare på mage som en säl utöver liftspåret med stavarna viftandes, fladdrandes och släpandes efter mig. Självklart var allting planerat! Om alla andra människor omkring hade förstått de hade de applåderat istället för dö av skratt i nån snödriva. Om jag får säga det själv var det ett ganska fint magglid i liftspåret för jag kom en bra bit och skidorna stod väldigt fint och dallrade rakt ut ur diket. HAHA!

Kommentarer

4 svar

 1. Hej,
  Var på fredagens föreläsning (satt längst fram o längst ut till höger – sett från ditt håll). Vill tacka för en riktigt bra och INSPIRERANDE föreläsning. Har turen att träna för en som har ditt tänk så mycket var bekant men ikväll blir det till att testa att bygga en kedja så som du berättade om. Det ska bli himla skoj – men först måste jag jobba klart för idag 🙂

  //Therese

 2. Tack för i söndags!! UPPFÖLJNING??? Blir så nyfiken 🙂 När kommer datum??

  MVH
  Mimmi & Pixl

 3. Tack, det värmer att höra!:-)
  Jag skickade just ett förslag till Tina. April fungerar inte, men jag skulle kunna söndag den 27/5.

  Hälsningar
  Eva

 4. Hahaha, tack för delningen av minnena från en semester i fjällen, skrattade gott 🙂

  och Tack igen för givande dagar. Ger dig tummen upp varje gång 😛

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

VAnliga frågor & SVAR (FAQ)

Problem i kassan

Har du inte köpt en utbildning hos oss tidigare?

Då har du antagligen påbörjat ett köp men ångrat dig när du kommit till betalningen. Allt har fungerat i vårt system men något har gått fel när du gått till vår banks system. Det innebär att ett konto skapats hos oss – vilket behövs för att du skall kunna betala (och därefter registreras på utbildningen).

Du har alltså avbrutit betalningen av någon anledning. 

Hur gör jag då?

Titta efter mail från oss där du får instruktioner om hur du skapar ett lösenord eller så begär du ett nytt lösenord via systemet.

Har du köpt en utbildning hos oss tidigare?

Systemet känner igen din e-postadress och då ska du börja med att logga in.

Hur loggar jag in när jag är i kassan?

Inringad i en tjock orange ruta finns funktionen för att logga in. Här kan du även be om ett nytt lösenord – om du råkat glömma det.

Jag kommer inte vidare från kassan när jag klickar på knappen “slutför köp”

 • Skrolla upp på sidan så ser du felmeddelandet och det som måste åtgärdas
 • Titta på fälten och rutorna – de som är markerade med röd linje är de fält som berörs

Prova igen (läs gärna vad som gäller för de olika felmeddelandena nedan)

Jamen jag har ju angett samma e-postadress i båda fälten!

Har du kopierat och klistrat in e-postadressen?

Då händer det ofta att ett så kallat blanksteg oavsiktligen kommer med – före eller efter e-postadressen. Blanksteg uppfattas av systemet som ett “tecken” – som då inte återfinns i första fältet.

Du har inte kryssat i rutan “Jag har läst och godkänner shoppens integritetspolicy samt villkor för anmälan och köp”

Kryssrutan är längst ned på sidan under betalningsvalen. Här finner du länkar till vår policy och våra villkor. Du hittar även dessa som länkar i sidfoten (längst ned på sidan).

När du väl skall betala slussas du vidare till en betalningsportal som ligger utanför vårt system. Denna sida kommer se olika ut beroende på vilken betalningsmetod du väljer och vilken bank den är kopplad till. Därför kan vi inte ge en generell instruktion utan bara förklara vad du skall vara uppmärksam på. Ditt bankkort måste vara aktiverat för internethandel.

OBS! Här måste du läsa NOGGRANNT vilken typ av BankId som banken godkänner och eventuellt klicka på rätt länk/knapp då vi inte vet exakt vilka alternativ ditt kort erbjuder.

 • Du kanske kan välja mellan BankId på den enheten du beställer från eller från telefonen. 
 • Du kanske bara kan välja BankId på den enheten du köper ifrån. Har du inget BankId installerat på den enheten får du problem.
 • Du kanske bara kan välja BankId på telefonen. Om du köpt på dator/tabloid måste du då först öppna BankId på telefonen och godkänna där före du klickar på “gå vidare”.

Exempel på hur olika det kan se ut/fungera

Här kan du välja att använda

  1. BankId installerat på enheten du köper ifrån
  2. BankId:installerat på telefonen
  3. SMS och pinkod

 

Här kan du bara använda BankId från telefonen.

Digitalt presentkort

Det går att köpa presentkort i vår shop. Det gäller för alla utbildningar som säljs i shoppen.

Du som köper presentkortet väljer själv:

 • summa 
 • vem/vilka du vill skicka presentkortet till via e-post
 • när du vill presentkortet skall skickas av vårt system
 • om du vill få e-post när presentkortet använts
 • om samma design skall gå till en eller flera mottagare
 • mellan våra olika motiv

När du fått ett presentkort med e-post medföljer en PDF-fil med instruktioner. Där finns flera alternativ.

Vi  rekommenderar

Vi tycker det är lättast att klistra in “koden” när du kommer till kassan.

 • Om ditt presentkort är värt mindre än den utbildning du väljer att köpa kommer du att få betala en del av utbildningen.
 • Om ditt presentkort är värt mer än den utbildning du väljer att köpa kommer ditt köp att innebära noll/0 kr.

 

Hur ser jag kvarvarande saldo på mitt presentkort?

När du köpt en utbildning hos oss (oavsett om det är med presentkort eller ej) – har ett konto skapats.

Du kan logga in på “Mina sidor” och där fylla i din kod för att se kvarvarande saldo på presentkortet.

 

Vad är "Mina sidor"?

Detta fungerar om du har konto här (det har du om du tidigare köpt en utbildning i denna shoppen). Du kan även be systemet skicka en länk via e-post för att sätta ett nytt lösenord (om du glömt lösenordet).

Om det däremot är första gången du shoppar hos oss kan du inte logga in före du köpt något.

Ett konto skapas automatiskt när du genomför ditt första köp och du får e-post med instruktioner om hur du går vidare.

Fakturauppg.

 • Du kan ändra de uppgifter som kommer att användas i kassan

Ordrar

 • Här ser du dina senaste ordrar (ordernummer, datum, status och summa)

Kontouppgifter

 • Här kan du ändra dina kontouppgifter (förnamn, efternamn, visningsnamn samt e-postadress). OBS! Ändrar du e-postadress är det alltså det du loggar in med.
 • Ändra lösenord (kräver du kan ditt nuvarande)

Räkna ut saldo på ditt presentkort

 • Fyll i presentkortskoden för att se aktuellt saldo

Mina “när du vill”-kurser

 • Längst ned på sidan kommer du åt dina aktiva “när du vill”-kurser och föreläsningar

Utbildning "när du vill"

Det är utbildningar i självstudieform (föreläsningar, kurser och annat) som:

 • du får tillgång till direkt när du betalt och valt lösenord (du får e-post med instruktioner om hur du ändrar lösenord)
 • är tillgängliga ett visst antal (fördefinierade dagar)
 • oftast är helt lärarlösa

När du fått bekräftelse på din betalning via e-post ska utbildningen vara tillgänglig längst ned på “Mina Sidor”. OBS! Där syns ingenting förrän du loggat in.

Hör av dig till oss om du vill gå om en utbildning i denna kategorin – före du köper den igen. Före omköp måste vi först återställa vissa inställningar för att det skall fungera.

På “Mina sidor” finns det en länk som heter “Glömt lösenordet”.

Klicka där och följ instruktionerna.

Vill du få vårt nyhetsbrev?

Du får ett mail där du godkänner prenumerationen.
Titta i skräpkorgen om du inte ser mailet.

villkor för anmälan och köp

genom att klicka i rutan när du checkar ut - godkänner du dessa villkor.

Kallelse till utbildning “på plats”

I samband med betalningen får du ett kvitto. Cirka tio dagar innan påbörjad kurs skickar vi information om vad du behöver ta med dig. OBS! Om du inte erhållit
information titta då först i din skräpkorg innan du kontaktar oss på kurser@evabodfaldt.com

Kallelse till Utbildning “när du vill”

Vi skickar inte ut en kallelse till kurser i kategorin “när du vill”. Kursen blir tillgänglig direkt efter att du köpt den och du kan gå in när du vill under de dagar kursen är tillgänglig.

AVBOKNING OCH ÅTERBETALNING

Avbokning ska ske skriftligt.

 • Återbetalning minus en administrativ avgift om 300 kr (kurser) sker senast 14 dagar före kursstart.
 • Vid förhinder senare än 14 dagar före kursstart måste du själv sälja platsen vidare till annan person i de fall då vi inte redan har en reservlista.
 • Vid sjukdom eller olycksfall ber vi dig kontakta din bank angående din avbeställningsförsäkring (vid kortbetalning).

ÖVRIGA VILLKOR

 • Enligt lagen om tillsyn över hundar och katter (Lag 2007:1150) har en hundägare alltid strikt ansvar för sin hund
 • Vill du ta bilder? Kontrollera först med övriga deltagare att de vill vill vara med på bild.
 • Filmning av lärare är inte tillåten.

Utskick

Du får INTE påminnelser eller annat såsom till exempel nyhetsbrev automatiskt, utan att aktivt själv kryssa i att du vill ha det när du checkar ut.

BETALNING

Vi accepterar kortbetalning och Swish via bokningssystemet.

Integritetspolicy

VI EFTERSTRÄVAR EN HÖG NIVÅ AV DATASKYDD

Vid samarbete med partners (kommunikatörer, designers, kreatörer och liknande) råder sekretess gällande all kunddata. Datan får bara användas inom Eva Bodfäldt Education AB. Detta oavsett om det gäller:

 1. Anonymiserad data – uppgifter som inte längre kan identifiera en fysisk person (går utanför GDPR)
 2. Pseudonymiserade data – information som enbart kan kopplas till en identifierbar fysisk person med hjälp av kompletterande uppgifter (omfattas delvis av GDPR:s krav).
 3. Personuppgifter – upplysningar som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person (omfattas i sin helhet av GDPR:s krav).

  Personuppgifter handlar således om all slags information som direkt eller indirekt kan knytas till en (fysisk) person som är i livet. Det kan röra sig om namn, adress, bilregistreringsnummer, personnummer men även foton och ljudinspelningar. Läs mer här om personuppgifter.

För detta använder oss av Matomo Analytics. Vår installation är lokal – vilket innebär att endast vi har tillgång till statistiken. Även om vi skulle använda oss av Matomos molntjänster är deras servrar i Europa. Nya Zeeland är ett av de få tredjepartländer som i dagsläget är godkända ur GDPR-synpunkt.

VI SAMLAR IN PERSONUPPGIFTER FÖR ATT KUNNA: