Grattis Anna och Grym till lydnadschapionatet.
Anna Hilding och border collien Grym. De har “bara 1,5 år på nacken. De har tagit sitt lydnadschampionat på tre tävlingar, imponerande!

Kristina, Barbro, Sophia, Anna och Grym

Vi träffades hos Barbro på Hundudden eftersom fiket/restaurangen är en oslagbar kombination ihop med vår lydnadsträning. Effektiv träning och sedan underbar lunch i en härlig atmosfär där även hundarna är välkomna in. Jag tränade störning på sitt, stå och ligg. Jag upptäckte att jag fått negativa konsekvenser av min fjärrdirigering. Zakk har blivit väl uppmärksam på handsignalerna och mindre uppmärksam på de verbala signalerna stå, sitt och lägg. En av alla fördelar med träningsgruppen är att alla har sin uppgift som vi varierar. En av oss kollar tävlingsposition, en annan hundens utförande, den tredje kommenderar, den fjärde stör medan den femte värmer upp sin hund. Oerhört effektivt!

Jag avslutade med att Zakk stod framför mig i kopplet med Sophia, Kristina, Anna och Barbro som en mur framför honom. Femton meter bakom gruppen stod rutan. – Var är rutan? Zakk vred och vände på huvudet. Var sjutton………plötsligt fick Zakk syn på den och plöjde genom gruppen med mig hängandes efter i kopplet. Belöning över huvudet, genom rutan. Jippie!!!

Sophia sköter kommenderingen

2 svar

  1. Tackar och bockar! Vad vore man utan bra träningskamrater……
    Nöjd efter en givande dag, Gryms kunskaper har utvecklats en bit igen!

  2. en hàrlig dag verkar ni ha haft fòrutom att den var làrorik
    Hundudden bòr vara ett litet paradis nu i vintertid fòr er som trànar ihàrdigt.
    tycker Mumlan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.