Igår tog jag och Zakk tåget till Göteborg för att hålla den poulära föreläsningen On/Off som handlar om konsten att växla mellan lugn och aktivitet.
Helena Johanson som driver Du och Din Hund anordnade föreläsningen för andra gången. Den här gången fick Zakk hänga med vilket gör föreläsningen mycket mer levande och rolig.
Zakk fick illustrera “Ryggsäcken”, både inlärning, hantering och störning av åhöraren Yvonne  som på olika sätt försökte störa Zakks lugn och samling.

Vad tjänar hunden på att bli lugn? Det är vanligt att genom utmattningstaktik försöker trötta ut hundarna för att de ska lära sig att bli lugna. Jag tycker frågan vi bör ställa oss är: vad tjänar hunden på att bli lugn? – Han har ju äntligen lugnat ned sig! Just det, och för detta ska hunden få en aktivitet. On/off, On/off, on/off……….
Det ska vara lönsamt att gå ned i varv. Undvik ögonkontakt som aktiverar. Leta däremot efter signaler som tyder på att hunden börjar gå ned i varv: att hunden sänker huvudet, svansens viftande minskar i frekvens, kroppshållning…….

Vad är en belöning för att bli lugn för din hund?

2 svar

  1. det var givande och roligt att assistera dig hoppas att det blir fler gånger ha ha

  2. Jag har inte ens hämtat min valp ännu, men detta tycker jag låter högst intressant. Att hunden ska kunna slappna av när det ska slappnas av och jobba när det ska jobbas, är nog en av de egenskaper jag önskar allra mest. När och var kommer denna föreläsning hållas nästa gång? Hittar inget på hemsidan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.