Jag ber om ursäkt för mitt numera sporadiska bloggande men tiden vill aldrig räcka till. Sedan sist har jag arbetat i Dalarna på Dala Hundservice hos kollegan Marie Fogelquist. En kul helg med duktiga och engagerade blivande assistanshundtränare. Som vanligt är livet på landet ofta mer händelserikt än i Stockholm. så även den här gången när Zakk väckte mig med ett upprört skällande riktat mot dörren, klockan tre på morgonen. Jag svepte om mig täcket och öppnade dörren, på gatuplan, och med bilen utanför dörren. Döm om min förvåning när det står en stelfrusen man endast iförd kalsonger utanför dörren.
– Jag har låst mig ute, mumlar han skamset och tämligen ynkligt. Fullt förståeligt, enligt mig. Jag slängde på mig kläder, stoppade in stackarn i bilen och körde runt till receptionen för att om möjligt hitta ett journummer till hotellägarna. Icke, sa nicke! Jag lämnade mannen i min bil, rusade uppför brandtrappan för att se om jag kunde ta mig in den vägen och till hans våningsplan som egentligen endast gick att nås via receptionen: som var låst.
Nehe, det gick inte alls. Nedför trapporna och tillbaka till den nu sakta upptinade kraken. Vad göra nu??? Jag ville ju inte gärna ha en vilt främmande man i mitt rum över natten, men jag kunde ju å andra sidan absolut inte lämna honom i sticket.
Polisen!!!! Jag pratade med en vänlig med rätt ointresserad kvinna som inte var alltför intresserad av situationen. Så småningom kläckte hon den geniala idén att hon kunde skicka en bil. Fem minuter senare stod tre konstaplar utanför min dörr och försökte utröna hur det kommer sig att man kommer på den lysande idén att kliva nedför en gallertrappa klockan tre på morgonen endast iförd kallingar.

Slutet gott, allting gott! Efter trettio minuter hörde jag hur det klampade i övervåningen. Mannen hade hamnat på rätt sida av ytterdörren till slut.

Fast…..jag grunnar fortfarande på vad han egentligen gjorde ute klockan tre på morgonen endast iförd ett par kallignar. Fick inte nycklarna plats??? 🙂

Nåväl, imorgon bär det av med fakirplanet 07.10 från Arlanda, via Köpenhamn till Torp flygplats i Norge. Föreläsning för hundförarna inom Kriminalvården. Zakk är redan inkvarterad hos kära uppfödaren Anne. Tack Anne!

3 svar

  1. mànga underliga sàtt att gòra sig bekant pà! detta àr det konstigaste av alla jag hòrt talas om.
    Borlànge… tycks ha sina specialare och vàldigt underligt att det inte finns tel-kontaktnr till àgarna…

    En tròtt polis finns dàr ocksà! Men vilken knàppskalle…eller kanske han gick i sòmnen? ja det gjorde han nog
    Hàlsningar med sol fràn Mumlan

  2. Han gick inte i sömnen då? Det händer titt som tätt att folk som bor på hotell går ut ur sitt rum om natten när de går i sömnen, och så slår dörren igen och låser dem ute. När de vaknar till och kommer ner i receptionen brukar de vara tämligen skamsna…och lättklädda. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.