……….och regnet det bara öser ner. Undrar om Gud gillar SM för hundar? Är det inte ovanligt mycket regnande just dessa helger?

Barbro min kära specialelev som driver Hunduddens träningscenter och jag körde upp till Borlänge igår förmiddags. Ett kort stopp vid den gigantiska Dalahästen invid v. 70 för lunch. Där mötte vi Kristina i vårt träningsgäng som med tindrande ögon kom ut från Haglöfs outlet. – Vadå outlet, frågar förvånat Barbro och jag. Vi hade gått runt byggnaden men inte sjutton förstod vi att varje hundägares Mekka låg placerat invid vägkanten.

Lite senare och med en avsevärt tommare plånbok, gick vi visslande ut ur affären. Vi hade ju trots allt gjort riktiga kap! Lunchen glömde vi bort. Jag som inte haft ett vettigt regnställ på år och dag kom ut med rengbyxor/jacka med matchande tröja och ett par slitstarka och snygga byxor. Nu har träningsgruppen döpt om mig till Ärtan efter färgen på regnstället.

Hittills har dagen bestått av ett ihärdigt regnande så ur den synpunkten är det ett perfekt tillfälle att prova regnställets förmåga att hålla torrt fast det hade varit roligare med lagom mycket sol och torra hundar.
Ett ekipage som etsade sig fast i mitt hjärta utan egentliga toppresultat var Mariah Andersson med den bruna kelpien Cukid´s Guru. En härlig harmoni och ett underbart samarbete.

 Ewa  och Zaffran drog startnummer 55 inför dagens kval. Nu är det snart dags för oss i träningsgruppen att heja fram vår fyr- och tvåbenta kompis. Musik, glädje och ett stort leende. Go……. Eva och Zaffran…….go…..go….go……Vi håller tummarna så det knakar.

Josefine som är min högra hand på kontoret med sin border collie Otto klarade kvalet i agilityn till morgondagens final. Grattis! 🙂 Håller tummarna så det knakar!!!!!!


2 svar

 1. Såg att det var zötaste Z som du hade som bild överst :-)) och vi håller oxå våra tassar och tummar allra hårdast för just Eva och Zaffi !!
  Om cirkus en timme och tjugo minuter är det dax att knyta till ännu hårdare ;-)))

  Har´e gott i ösregnet !

  // Hälsar Lizzie med matte

 2. Hej `Ârtan´, sà skònt att du lyser i allt det gràa regnet! Mà de dina kamma hem allt de kàmpar fòr. Men varfòr bestàller ingen av er torrare vàder?

  hàlsningar
  Mumlan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.