Siv Svendsen kastar en boll för att se om Zakk klarar störningen med bibehållen koncentration på uppgiften.

För en tid sedan arbetade jag med en hundägare som inte kände sig bekväm med att leka med sin hund. Jag försökte peppa Lena till att använda rösten på ett mer varierat sätt i leken med sin hund. Det gick sådär och vid ett tillfälle skickade jag hem Lena med uppmaningen att hon skulle fundera på hur hon skulle kunna använda sin röst på ett roligare och mer effektivt sätt.

Dagen efter infinner sig Lena med en spjuveraktig min: “Nu vet jag hur jag ska göra”. Resultatet kan ni höra nedan. Fast uppriktigt sagt, Lena var nog snäppet bättre. Aldrig tidigare har jag sett hunden så engagerad i leken med sin matte.

Sagans värld – väckte Lenas förståelse för hur lek kan gå till mellan människa och hund. En hundtränare som verkligen tar betydelsen av lek mellan människa och hund på allvar är den skickliga hundtränaren Siv Svendsen som jag engagerade under föregående helg. Siv kommer insläpande på en hockeytrunk, fylld av diverse leksaker. Ingen kunde missta sig på var tyngdpunkten i undervisningen låg. “Jag har bara en regel när det gäller lek, säger Siv. “Jag har inga regler”.

Sagan om “De tre bockarna Bruse”
När berättade du en saga för din hund senast?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.