Eva Bodfäldt Education Unghundsderbyt 2019.JPG

Jag tror att många, kanske de flesta, mer eller mindre ofta känner en viss tveksamhet inför FB, men påminnelserna som dyker upp är roliga. Idag för ett år sedan, kom Tesla och jag tvåa på Unghundsmästerskapet för retriever. Jag var stolt som en tupp och väldigt glad över att min strategi inför provet höll och att vi även hade turen på vår sida. Vann gjorde Teslas uppfödare Lena Bratsberg (kennel Searover).

Under helgen träffar jag instruktörerna som gick en tre dagar lång utbildning i Kontaktkontraktet i vintras. Denna gång ses vi på Öster Malma slott där jag förlägger en del av mina kurser. Det är en ljuvlig miljö med allting under ett och samma tak. Under sommaren kommer jag att hålla denna utbildning och även två valpkurser. På lördag kväll har vi tillgång till viltköket där köket ställt in varsin förberedd middagspåse till oss som vi sedan tillagar vid varsin spishäll. Som en skänk från ovan råkar spishällarna dessutom hålla lämpligt coronaavstånd.. Där avslutar vi lördagens workshop med att brassa mat, ta ett glas vin och umgås (och antagligen fortsätta prata hund. För övrigt har jag ägnat dagen åt att jobba på valpföreläsningen, “Älskade Valp” den 2/7 i Studiefrämjandets regi och ge en privat konsultation i skvallerträning och lugn och ro i mötet med andra hundar.

Träningstips till dig som har fler än en hund Tvåhundsträning

Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.