Eva Bodfäldt Education Älskade Valp

Jag vill börja med att tacka för att så många “kom” till föreläsningen “Älskade Valp” och jag vill tacka Studiefrämjandet i Östergötland för ett fint och fruktbart samarbete. Jag har under många år tänkt att nästa steg skulle vara att göra webbbbaserade produktioner men hur det än är, när allt rullar på som vanligt, är inte motivationen tillräckligt stor. Jag älskar ju dessutom publikkontakten och trivs på scenen. När vi sen drabbades av covid 19 blev ingenting sig likt. Resandet tog slut och våra möten flyttades till nätet. Ur kris kommer kreativitet och jag misstänker att just föreläsningar har hittat ett nytt forum på nätet. Det ökar dessutom möjligheterna att “stanna hemma” och ändå hålla en föreläsning som alla, oberoende av var ni bor, kan delta i. Det är inte bara demokratiskt utan alldeles, alldeles fantastiskt.

Den stora skillnaden mellan en vanlig föreläsning och en webbaserad sådan är förberedelsen. jag snittar att jag har lagt ned mellan femtio och sextio timmar på att filma och sätta ihop föreläsningen mot normalt någon dags arbete för en vanlig föreläsning.

Jag är nöjd med gårdagen med tanke på att det var första gången, både för Studiefrämjandet i Östergötland och för egen del. Det blev lite missar i början men som rättades till. De tar vi med oss ill nästa gång vi kör “Älskade Valp”.

Om jag planerar flera nya föreläsningar baserade på filmer? Självklart! Vad skulle du vilja höra mig prata om?

Här kommer två exempel gårdagens filmer

Hanteringslek med Luna

Belöningskedja med Tesla


Eva Bodfäldt Education Älskade Valp


IMG_6871.Eva Bodfäldt Education Älskade Valp3JPG.JPG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.