Det är inte så illa att hinna med tre föreläsningar, två clincs och tre länder på fem dagar. Nya tider in och gamla tider ut? Det fungerar om man som jag startar miniturnén i Göteborg på Huveröds Hund o Katt, fortsätter till Jönköping och Du o Hund, mellanlandar hemma en natt hemma för att avsluta miniturnén i Norrköping med “Älskade Valp” i Studiefrämjandet i Östergötland regi. En repris från den 4/7. Det är så fantastiskt roligt att inte vara bunden till en enda plats. Vi hade gäster från Danmark, Norge och Finland i “publiken”. Tack för att ni gästade oss!


Eva bodfäldt Education


Eva Bodfäldt Education
IMG_6871.Eva Bodfäldt Education Älskade Valp3JPG.JPG

En fyrbent deltagare från Älskade Valp den 4/7 kände igen min röst och lyssnade koncentrerat. Eftersom vi glömde att ta en bild från gårdagen låter jag denna vackra golden illustrera gårdagen föreläsning.


Will-Ja hann med en dejt med brorsan Simba på lunchen i Jönköpings stadspark. Jag (vill) tror att det fanns en igenkänning mellan syskonen som var lika i sätt. och utseende Det gick undan!


Will-Ja som inte alltid är den mest smidiga som går på fyra tassar bestämde sig för att, “nu är det slutsnackat” tjugo minuter innan jag avslutade dagens sista clinic “hundmöten”. Då reser hon sig ur korgen, sätter sig en meter bakom mig och stirrar på mig. Publiken börjar fnissa och när jag vänder mig om spänner hon blicken i mig. Sedan stirrar hon på publiken, utan att blinka en endaste gång. – Är ni klara snart för nu är det dags för mig att åka hem. Jag lyckade övertala henne att taxin inte avgår förrän tidigast 16.15. Efter en sned blick släpar hon sig iväg till korgen, efter att ha dragit ned ytterligare skratt.

Jag tror att Will-Ja börjar utveckla sin egen roll under föreläsningarna. I Huvaröd körde Will-Ja en helt annan stil. Slängigt spatserade hon runt bland publiken, kollade att alla såg henne och gick sedan nöjd och lade sig på filten. Under “Älskade Valp föredrog hon däremot att sova sig igenom föreläsningen. Det var visst inte fullt lika spännande när hon inte hade publiken framför sig.

Ett stort tack till alla som var fysiskt närvarande och till er alla som jag mötte igår bakom datorn. Det kommer att bli fler webbföreläsningar i framtiden. Redan nästa vecka börjar förberedelser och filmning inför nästa föreläsning. Den ska handla om lek. Värt att ta på allvar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.