En blogg om min och Will-Ja´s helg i Stockholm

Det har sina fördelar att inte längre bo i Stockholm. En av dessa är att jag numera kan slå två flugor i en smäll och samtidigt med jobb gästa vänner. I helgen bodde jag hos vänner. Tioåringen strålade som en stjärna när han berättade att han under lördagen skulle få köra bil i en sportbilssimulator, en upplevd verklig händelse med ratt, växellåda, bromasar och en krängande stol. Finns det något mer underbart än en lysande blick som avslöjar att hundra procent av belöningscentrumet är uppkopplat?


Fotograf, Eva Bodfäldt

Fotograf, Eva Bodfäldt

Kursdeltagarna på jaktlydnaden bestod av två labradorer, tre flat coated retrievers och två stycken golden retrievers. Den ena av dem träffade jag i somras på valpkursen. Om jag hade trott på reinkarnation så är jag övertygad om att Kipling, min fantastiska golden retriever återfötts i den här lille krabaten. Kipling som generaliserade inlärda kunskaper blixtsnabbt och som var som min andra  handske. Han blev lydnadschampion, brukschampion i spår, elit sök och tävlade elit B-prov. Nu ser jag samma blick i den här lilla krabaten. Oavsett vad det blir av dig så önskar jag dig lycka till i framtiden. 


Fotograf, Eva Bodfäldt

Fotograf, Eva Bodfäldt

Jag fick hjälp av min tidigare medarbetare och fantastiskt skickliga kollega Carina Persson. Det var länge sedan vi arbetade tillsammans och det är alltid lika stimulerande och roligt! Den stora kunskapen och det underbara skrattet följer alltid hack i häl på Carina. 

Vi avslutade kvällen på min favorit restaurang Barbro på Södermalm innan jag och Will-Ja åkte vidare till innerstan för att kinesa hos Åsa och Jacques. Efter en halvtimmes snurrande hittar jag äntligen en parkeringsplats. Vi går en kort promenad i gamla kända hemtrakter och jag betraktar Will-Ja där hon stannar och ingående luktar på intressanta fläckar. Hur många av visitkorten känner hon igen? Kommer hon ihåg den käcka och positiva pudeln Pricken som Will-ja  lärde känna som valp och som sedan temporärt flyttade till en annans stadsdel under tiden som fastigheten renoverades?  När han sedan flyttade tillbaka var hans personlighet tyvärr helt förändrad. Han var försiktig i mötet med hundar och ställde sig bakom sin husse. Jag undrar än idag vad som fick den tidigare så livsglada pudeln att genomgå en sådan personlighetsförändring. 

Jag och Will-Ja klev upp tidigt för att åka till en av Stockholms yttre förorter för att lämna in Biffen för service. Under vägen möter vi tre stycken hundägare. En sätter fart mot oss på långt håll och jag får kliva ut i gatan innan de båda förstår att vi inte är leksugna. Nästa hundägare står i en slänt med två hundar varav den ena gör utfall när vi passerar. Hussen verkar tycka att det är fullständigt normalt och ingenting att be om ursäkt för, tydligen inte heller något värt att bry sig om. 

Till sist möter vi en hundägare med en mindre hund som också har åsikter om Will-Ja. Han börjar med att blåsa upp sig och en repris av föregående möte är under uppsegling. Beteendet stoppas dock effektivt i sin linda därför att matte omedelbart går in med en harkling och lugnt och tydligt säger till sin hund att lägga av, vilket han omedelbart gör. Det var så roligt att se och jag ger henne en spontan och tacksam komplimang. Matte skiner upp som en sol och tackar så där stolt som vi alla blir när vi får beröm av andra människor för våra hundar.

Jag lämnar in Biffen och kör en pytteliten lånebil tillbaka till stan där ett nytt letande efter parkering börjar. Den här gången går det fortare men färdigheten att fickparkera kräver träning. Från att tidigare rattat in bilen med tre rattomslag krävs nu det dubbla, en mycket irriterande insikt. Nåväl, tillsammans med Åsa och Jacques beger vi oss till Karla Café för vår gemensamma arbetsförmiddag. Vi passerar ett övergångsställe där Will-ja tvärnitar, spetsar öronen och upphetsat riktar sitt intresse mot bilen som inväntat oss och nu börjar rulla vidare. Motorn, en diesel med den karakteristiska tenor- basen har fångat Will-Ja´s intresse. 

Det är inget snack, Will-Ja är helt övertygad om att ”Biffen” är på rymmen i Stockholms innerstad. Jag tror att glädjen var stor när vi hämtade den nyservade Biffen och Will-Ja kunde hoppa in till sitt krypin längst bak. 


Eva Bodfäldt Education åsa Nilsonne bild.jpg


Eva Bodfäldt Education

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

VAnliga frågor & SVAR (FAQ)

Problem i kassan

Har du inte köpt en utbildning hos oss tidigare?

Då har du antagligen påbörjat ett köp men ångrat dig när du kommit till betalningen. Allt har fungerat i vårt system men något har gått fel när du gått till vår banks system. Det innebär att ett konto skapats hos oss – vilket behövs för att du skall kunna betala (och därefter registreras på utbildningen).

Du har alltså avbrutit betalningen av någon anledning. 

Hur gör jag då?

Titta efter mail från oss där du får instruktioner om hur du skapar ett lösenord eller så begär du ett nytt lösenord via systemet.

Har du köpt en utbildning hos oss tidigare?

Systemet känner igen din e-postadress och då ska du börja med att logga in.

Hur loggar jag in när jag är i kassan?

Inringad i en tjock orange ruta finns funktionen för att logga in. Här kan du även be om ett nytt lösenord – om du råkat glömma det.

Jag kommer inte vidare från kassan när jag klickar på knappen “slutför köp”

 • Skrolla upp på sidan så ser du felmeddelandet och det som måste åtgärdas
 • Titta på fälten och rutorna – de som är markerade med röd linje är de fält som berörs

Prova igen (läs gärna vad som gäller för de olika felmeddelandena nedan)

Jamen jag har ju angett samma e-postadress i båda fälten!

Har du kopierat och klistrat in e-postadressen?

Då händer det ofta att ett så kallat blanksteg oavsiktligen kommer med – före eller efter e-postadressen. Blanksteg uppfattas av systemet som ett “tecken” – som då inte återfinns i första fältet.

Du har inte kryssat i rutan “Jag har läst och godkänner shoppens integritetspolicy samt villkor för anmälan och köp”

Kryssrutan är längst ned på sidan under betalningsvalen. Här finner du länkar till vår policy och våra villkor. Du hittar även dessa som länkar i sidfoten (längst ned på sidan).

När du väl skall betala slussas du vidare till en betalningsportal som ligger utanför vårt system. Denna sida kommer se olika ut beroende på vilken betalningsmetod du väljer och vilken bank den är kopplad till. Därför kan vi inte ge en generell instruktion utan bara förklara vad du skall vara uppmärksam på. Ditt bankkort måste vara aktiverat för internethandel.

OBS! Här måste du läsa NOGGRANNT vilken typ av BankId som banken godkänner och eventuellt klicka på rätt länk/knapp då vi inte vet exakt vilka alternativ ditt kort erbjuder.

 • Du kanske kan välja mellan BankId på den enheten du beställer från eller från telefonen. 
 • Du kanske bara kan välja BankId på den enheten du köper ifrån. Har du inget BankId installerat på den enheten får du problem.
 • Du kanske bara kan välja BankId på telefonen. Om du köpt på dator/tabloid måste du då först öppna BankId på telefonen och godkänna där före du klickar på “gå vidare”.

Exempel på hur olika det kan se ut/fungera

Här kan du välja att använda

  1. BankId installerat på enheten du köper ifrån
  2. BankId:installerat på telefonen
  3. SMS och pinkod

 

Här kan du bara använda BankId från telefonen.

Digitalt presentkort

Det går att köpa presentkort i vår shop. Det gäller för alla utbildningar som säljs i shoppen.

Du som köper presentkortet väljer själv:

 • summa 
 • vem/vilka du vill skicka presentkortet till via e-post
 • när du vill presentkortet skall skickas av vårt system
 • om du vill få e-post när presentkortet använts
 • om samma design skall gå till en eller flera mottagare
 • mellan våra olika motiv

När du fått ett presentkort med e-post medföljer en PDF-fil med instruktioner. Där finns flera alternativ.

Vi  rekommenderar

Vi tycker det är lättast att klistra in “koden” när du kommer till kassan.

 • Om ditt presentkort är värt mindre än den utbildning du väljer att köpa kommer du att få betala en del av utbildningen.
 • Om ditt presentkort är värt mer än den utbildning du väljer att köpa kommer ditt köp att innebära noll/0 kr.

 

Hur ser jag kvarvarande saldo på mitt presentkort?

När du köpt en utbildning hos oss (oavsett om det är med presentkort eller ej) – har ett konto skapats.

Du kan logga in på “Mina sidor” och där fylla i din kod för att se kvarvarande saldo på presentkortet.

 

Vad är "Mina sidor"?

Detta fungerar om du har konto här (det har du om du tidigare köpt en utbildning i denna shoppen). Du kan även be systemet skicka en länk via e-post för att sätta ett nytt lösenord (om du glömt lösenordet).

Om det däremot är första gången du shoppar hos oss kan du inte logga in före du köpt något.

Ett konto skapas automatiskt när du genomför ditt första köp och du får e-post med instruktioner om hur du går vidare.

Fakturauppg.

 • Du kan ändra de uppgifter som kommer att användas i kassan

Ordrar

 • Här ser du dina senaste ordrar (ordernummer, datum, status och summa)

Kontouppgifter

 • Här kan du ändra dina kontouppgifter (förnamn, efternamn, visningsnamn samt e-postadress). OBS! Ändrar du e-postadress är det alltså det du loggar in med.
 • Ändra lösenord (kräver du kan ditt nuvarande)

Räkna ut saldo på ditt presentkort

 • Fyll i presentkortskoden för att se aktuellt saldo

Mina “när du vill”-kurser

 • Längst ned på sidan kommer du åt dina aktiva “när du vill”-kurser och föreläsningar

Utbildning "när du vill"

Det är utbildningar i självstudieform (föreläsningar, kurser och annat) som:

 • du får tillgång till direkt när du betalt och valt lösenord (du får e-post med instruktioner om hur du ändrar lösenord)
 • är tillgängliga ett visst antal (fördefinierade dagar)
 • oftast är helt lärarlösa

När du fått bekräftelse på din betalning via e-post ska utbildningen vara tillgänglig längst ned på “Mina Sidor”. OBS! Där syns ingenting förrän du loggat in.

Hör av dig till oss om du vill gå om en utbildning i denna kategorin – före du köper den igen. Före omköp måste vi först återställa vissa inställningar för att det skall fungera.

På “Mina sidor” finns det en länk som heter “Glömt lösenordet”.

Klicka där och följ instruktionerna.

Vill du få vårt nyhetsbrev?

Du får ett mail där du godkänner prenumerationen.
Titta i skräpkorgen om du inte ser mailet.

villkor för anmälan och köp

genom att klicka i rutan när du checkar ut - godkänner du dessa villkor.

Kallelse till utbildning “på plats”

I samband med betalningen får du ett kvitto. Cirka tio dagar innan påbörjad kurs skickar vi information om vad du behöver ta med dig. OBS! Om du inte erhållit
information titta då först i din skräpkorg innan du kontaktar oss på kurser@evabodfaldt.com

Kallelse till Utbildning “när du vill”

Vi skickar inte ut en kallelse till kurser i kategorin “när du vill”. Kursen blir tillgänglig direkt efter att du köpt den och du kan gå in när du vill under de dagar kursen är tillgänglig.

AVBOKNING OCH ÅTERBETALNING

Avbokning ska ske skriftligt.

 • Återbetalning minus en administrativ avgift om 300 kr (kurser) sker senast 14 dagar före kursstart.
 • Vid förhinder senare än 14 dagar före kursstart måste du själv sälja platsen vidare till annan person i de fall då vi inte redan har en reservlista.
 • Vid sjukdom eller olycksfall ber vi dig kontakta din bank angående din avbeställningsförsäkring (vid kortbetalning).

ÖVRIGA VILLKOR

 • Enligt lagen om tillsyn över hundar och katter (Lag 2007:1150) har en hundägare alltid strikt ansvar för sin hund
 • Vill du ta bilder? Kontrollera först med övriga deltagare att de vill vill vara med på bild.
 • Filmning av lärare är inte tillåten.

Utskick

Du får INTE påminnelser eller annat såsom till exempel nyhetsbrev automatiskt, utan att aktivt själv kryssa i att du vill ha det när du checkar ut.

BETALNING

Vi accepterar kortbetalning och Swish via bokningssystemet.

Integritetspolicy

VI EFTERSTRÄVAR EN HÖG NIVÅ AV DATASKYDD

Vid samarbete med partners (kommunikatörer, designers, kreatörer och liknande) råder sekretess gällande all kunddata. Datan får bara användas inom Eva Bodfäldt Education AB. Detta oavsett om det gäller:

 1. Anonymiserad data – uppgifter som inte längre kan identifiera en fysisk person (går utanför GDPR)
 2. Pseudonymiserade data – information som enbart kan kopplas till en identifierbar fysisk person med hjälp av kompletterande uppgifter (omfattas delvis av GDPR:s krav).
 3. Personuppgifter – upplysningar som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person (omfattas i sin helhet av GDPR:s krav).

  Personuppgifter handlar således om all slags information som direkt eller indirekt kan knytas till en (fysisk) person som är i livet. Det kan röra sig om namn, adress, bilregistreringsnummer, personnummer men även foton och ljudinspelningar. Läs mer här om personuppgifter.

För detta använder oss av Matomo Analytics. Vår installation är lokal – vilket innebär att endast vi har tillgång till statistiken. Även om vi skulle använda oss av Matomos molntjänster är deras servrar i Europa. Nya Zeeland är ett av de få tredjepartländer som i dagsläget är godkända ur GDPR-synpunkt.

VI SAMLAR IN PERSONUPPGIFTER FÖR ATT KUNNA: