Imorgon ska jag leka backpacker. Jyckarna och jag ska resa till Göteborg med tåget och hålla en vidarutbildning för instruktörerna i Hundar i Kålltorp.Tanken var att jag skulle resa ner redan idag och hälsa på min kompis Catrin som är hundförare och polis.

Det var tänkt att jag skulle få träffa kollegan Robert som arbetar med en ytterst ovanlig tjänstehund – en boxer! Det är dessutom inte hans första boxer i tjänst utan den andra. Alla som någonsin tränat en boxer på högre nivå vet att deras förmåga till koncentration inte alltid sammanfaller med ägarens önskemål om uthållighet. Repetition är inte heller något för många boxrar. "Varför ska jag göra det här ytterligare en gång, jag har ju redan gjort den en gång". De vill ha variation och lek. Nu blev jag tyvärr sjuk och kan inte åka förrän imorgon, så nu får jag fortsätta att vara nyfiken på Roberts boxerträning till nästa gång jag kommer till Götet. Jag får trösta mig med Macbeth på operan på söndag kväll istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.