Pannan och axlarna bränner men det känns underbart i jämförelse med snöglopp i ansiktet. Var tog våren vägen i Sverige? Dagarna här i Puerto består av ett par timmars arbete på morgonen då min väna moder fortfarande snusar gott.

Varje morgon konstaterar min kvällspigga mamma med förvåning att jag tycks föredra mornar framför kvällar. ”Jag förstår inte hur du kan kliva ur sängen och sitta framför datorn fem minuter senare. Jodå, för vid den tiden ligger molnen täta över vulkanen Teide och då kan jag lika gärna passa på att skriva. Solen kommer ofta inte förrän efter tolv vilket passar mig perfekt. Eftermiddagarna promenerar vi längs strandpromenaden och i stan. Mamma byter lätt mellan spanska, tyska, engelska och svenska när hon träffar bekanta. Suck! De enda språk jag behärskar numera är svenska, engelska och hundspråk.Vet inte om det sistnämnda kan inräknas bland världsspråken. Jag får väl ta igen mina bristande språkkunskaper när jag går i pension. Å andra sidan snackar jag med lätthet med jyckarna här i Puerto de la Cruz. Jag flirtade tillexempel med en blyg yorkshire. Med lite smackningar med tungan från mig vågade han sig på en hälsning. Jag lekte paparazzi på en restaurang där två jyckar uppvaktade varandra. Raklång liggandes på golvet dokumenterade jag deras intresse för varandra. Efter en stund harklade sig en servitör diskret. Jag vände mig om och konstaterade att jag låg mitt i vägen för ett stort  sällskap som var på väg till sitt bord. Tyvärr blev inte bilderna på jyckarna så bra. Måste träna lite mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.