Det första du bör tänka på är att kolla upp föräldrarna. Försök om möjligt att träffa både mamman och pappan. De ska vara sociala och öppna. I valet av partner bör du testa vissa egenskaper innan du bestämmer dig för vem du ska välja. Ibland kan det vara bra att någon annan är testledare än du själv. Det kan ge en mer objektiv bedömning, men å andra sidan är det viktigt att du går på din magkänsla. En blandning mellan förnuft och magkänsla brukar vara den bästa kombinationen.

 

 

 

Lek

Kolla upp förmågan och inställningen till lek. Människor som inte tycker om att leka, riskerar att åldras i förtid. Förmågan kan testas i bollspel, dans och allehanda olika lekar.

 

Passivitet

Kolla även vilken förmåga din partner har att koppla av i olika miljöer och situationer. Kan han/hon vila trots störningar? Måste han/hon alltid delta eller kan hon/han lugnt, utan att kommentera allting, titta på medan andra utövar någon form av aktivitet?

 

Aggression

Var noga med att testa trösklarna för aggression. Går din partner igång på småsaker? Egentligen gör det inte så mycket, förutsatt att han/hon avreagerar på ett sunt sätt. Undvik partners som inte klarar av att avreagera utan som fortsätter att vara irriterade och gå och blänga.

 

Kan din partner vara ensam utan problem?

Det är lätt att glömma bort att testa den här egenskapen. Vi blir lätt smickrade av en partner som ser upp till oss och som följer oss vart vi än går. Men se upp, det är ett varningstecken! En partner som inte kan lämnas ensam bör du se upp med. Ditt liv kan på kort tid förvandlas så till den milda grad att du aldrig kan/får göra någonting på egen hand. Din partner kräver att få följa med. Har du otur, har din partner dessutom förstört inredningen och är helt uppjagad när du kommer hem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.