Jag ringde Catrin när jag kom hem efter valpkursen idag. Ni vet, min kompis i västra Sverige som jagar bovar med hund. Jag kan ibland vara lite disträ, vilket yttrar sig genom att jag under telefonsamtalet diskret försöker göra även andra saker förutom att “bara” prata. Det fungerar inte så bra med Catrin som har en lättare yrkesskada.

 

-Vad gör du, säger Catrin när jag försiktigt försöker öppna en skåplucka för att ta fram en kopp. Jag provar med att tyst smyga fram över golvet för att diskret plocka undan lite saker. "Vad gör du nu?" säger Catrin. Ikväll gav jag upp, efter ett nytt "vad gör du?" och satte mig lydigt tillrätta med uppdragna ben i soffan. Och sen skriker människor högt över FRA lagen. – Ha, säger jag bara.

Jag frågade Catrin vad hon tyckte att jag skulle lära valpen att markera, eftersom jag inte får/kan träna på narkotika som Catrins tjänstehund gör. – Du kanske ska låta honom komma hem först innan du börjar bestämma vilket preparat han ska söka efter! -Ja,ja! .  Efter lite tjatande föreslog dock Catrin att jag kunde mosa sönder några huvudvärkstabletter. Perfekt! Nu har jag sju veckor på mig att  mosa sönder alvedon och lägga pulvret i små plastpåsar. Någon som vill anlita en välutbildad alvedonhund om 6 månader? Astra Zeneca kanske?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.