Metallapportering

Idag har vi till skillnad från gårdagen bara slappat. Jag vaknade av Zakks morgonhälsning, vilket innebär att han roterar ett varv liggandes på min arm samtidigt som den lilla stämman uttrycker att han för närvarande håller på att svälta ihjäl.

 

Efter avklarad frukost och toalettbesök, på rätt sida av tomtgränsen, somnade vi om. Resten av morgonen ägnades åt att försöka installera min nya Iphone. Mina vänner ler nu stort och vet precis hur det slutade, och vid det här laget när de läser denna blogg, har de dessutom stängt av samtliga sina telefonförbindelser.

Lennart med Wilse ringde för att höra hur det går för den lille kändisen. -Jorå sa jag, just nu tränar vi på metallapportering. Lennart lät sig inte imponeras utan undrade retsamt varför den ännu inte är klar .  Zakk och jag roade oss med att dra ut kökslådorna för att leta efter så många olika material som möjligt (- nej Mamma, jag har inte låtit honom apportera matslivret, jag lovar!). I den här åldern har sällan valpar några problem med att bära vare sig plast, metall eller andra "otäcka" material så det gäller att passa på.

Klickerträningen går framåt, i förrgår gjorde jag ingenting och igår morse när jag tog fram klickern hade poletten trillat ned. Jag älskar pausernas betydelse för inlärningsförmågan! Idag har jag kört två pass om 4 minuter. Han bjuder på ca 8 – 10 beteenden. Ikväll höll jag inne godbiten eftersom jag vill lära honom att jobba lite längre innan klick och belöning. Jag bryr mig med andra ord inte om att klicka för varje förändring utan förstärker istället med 5 – 15 sekunders mellanrum. Jag ser till att jag inte klickar samma beteende mer än en – två gånger. Målet är att han ska lära sig att förändra sitt beteende när det föregående inte blir förstärkt. Det är oerhört viktigt att han lär sig att anstränga sig ytterligare istället för att ge upp. Vi avslutar varje pass med lek och bus.

Imorgon ska vi börja valpkurs – min livs första! Anne försökte få mig att hålla i en valpkurs men se, de gick inte! – Aldrig i livet, jag vill också gå kurs! Så vem ber man då? En person som har erfarenhet av hundar, såväl i vardag som tävlingsmässigt och som har en sjyst inställning till träning. Och som dessutom har förståelse för vikten av att lära hundarna att koppla av, kunskap om stadgeträning och som tycker att leken spelar en naturlig roll för kontakten och inlärningen. Pia kom med svaret. – Fråga Frida Sundberg!

– Men jag kan ingenting om jaktlabbar, sa Frida. – Nehe, kan så vara men eftersom du tävlar i skydds så brottas du med exakt samma frågor som vi gör i jakten, nämligen on/off. Hunden ska kunna agera lugnt och uppmärksamt för att på en hundradels sekund blixtsnabbt svara på en signal eller ett kommando. Det kräver målmedveten och noggrann träning. Jag ser fram mot i morgon kväll! Tänk att "bara" få vara kursdeltagare!

Kommentarer

6 svar

 1. Vilket bra val av instruktör!! Jag har gått för Frida med Aska och jag avgudar Frida och hennes otroliga känsla för hundar o hundträning och Frida kan ju visst lite om jaktlabbar, hon känner ju tokiga Askapaska….hihi

  Hälsa henne så gott från oss!!

  kram

  Fran o labbarna

 2. Gulp!

  Läser med fasa att den nya telefonen ännu inte är satt i drift.

  Den kommer inte, till skillnad från vin, att bli bättre av lagring

  Vi ses imorgon kväll

 3. Hmm.. en liten fråga bara. Sover du i hundkorgen med Zakk eller är det möjligtvis så att han numera flyttat upp i din säng? Det där med "roterar ett varv liggandes på min arm" fick mig att fundera över om du redan kapitulerat

  Ha det bäst!

  //Sanna, tjatig webbredaktör på Agria

 4. Jag sa ju att hon var lättdresserad. Numera ligger jag i sängen. Behöver bara skrika lite och vifta på svansen. Då förstår slaven direkt att hon ska lyfta upp mig.

  Zakk,

 5. Tjena Zakk the black

  Ja vi finns visst i gult också. Jag såg det själv i spegeln. Morsan är ju svart dock så jag var tvungen att morra lite på den där gula typen jag såg. Sen finns det en till gul i den här flocken och han vill knappt titta på mig…kan du förstå?!? Du har en schysst slav tycker jag…måste nog se till att få vissa ändringar till stånd här hemma Slaven läser ju några sidor i slavhandboken (läs Kontaktkontraktet) varje dag men kapitlet om att sova i sängen tycks hon inte ha kommit till än Hur svårt kan det va att bläddra till rätt sida

  på dig och hoppas vi ses något!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

VAnliga frågor & SVAR (FAQ)

Problem i kassan

Har du inte köpt en utbildning hos oss tidigare?

Då har du antagligen påbörjat ett köp men ångrat dig när du kommit till betalningen. Allt har fungerat i vårt system men något har gått fel när du gått till vår banks system. Det innebär att ett konto skapats hos oss – vilket behövs för att du skall kunna betala (och därefter registreras på utbildningen).

Du har alltså avbrutit betalningen av någon anledning. 

Hur gör jag då?

Titta efter mail från oss där du får instruktioner om hur du skapar ett lösenord eller så begär du ett nytt lösenord via systemet.

Har du köpt en utbildning hos oss tidigare?

Systemet känner igen din e-postadress och då ska du börja med att logga in.

Hur loggar jag in när jag är i kassan?

Inringad i en tjock orange ruta finns funktionen för att logga in. Här kan du även be om ett nytt lösenord – om du råkat glömma det.

Jag kommer inte vidare från kassan när jag klickar på knappen “slutför köp”

 • Skrolla upp på sidan så ser du felmeddelandet och det som måste åtgärdas
 • Titta på fälten och rutorna – de som är markerade med röd linje är de fält som berörs

Prova igen (läs gärna vad som gäller för de olika felmeddelandena nedan)

Jamen jag har ju angett samma e-postadress i båda fälten!

Har du kopierat och klistrat in e-postadressen?

Då händer det ofta att ett så kallat blanksteg oavsiktligen kommer med – före eller efter e-postadressen. Blanksteg uppfattas av systemet som ett “tecken” – som då inte återfinns i första fältet.

Du har inte kryssat i rutan “Jag har läst och godkänner shoppens integritetspolicy samt villkor för anmälan och köp”

Kryssrutan är längst ned på sidan under betalningsvalen. Här finner du länkar till vår policy och våra villkor. Du hittar även dessa som länkar i sidfoten (längst ned på sidan).

När du väl skall betala slussas du vidare till en betalningsportal som ligger utanför vårt system. Denna sida kommer se olika ut beroende på vilken betalningsmetod du väljer och vilken bank den är kopplad till. Därför kan vi inte ge en generell instruktion utan bara förklara vad du skall vara uppmärksam på. Ditt bankkort måste vara aktiverat för internethandel.

OBS! Här måste du läsa NOGGRANNT vilken typ av BankId som banken godkänner och eventuellt klicka på rätt länk/knapp då vi inte vet exakt vilka alternativ ditt kort erbjuder.

 • Du kanske kan välja mellan BankId på den enheten du beställer från eller från telefonen. 
 • Du kanske bara kan välja BankId på den enheten du köper ifrån. Har du inget BankId installerat på den enheten får du problem.
 • Du kanske bara kan välja BankId på telefonen. Om du köpt på dator/tabloid måste du då först öppna BankId på telefonen och godkänna där före du klickar på “gå vidare”.

Exempel på hur olika det kan se ut/fungera

Här kan du välja att använda

  1. BankId installerat på enheten du köper ifrån
  2. BankId:installerat på telefonen
  3. SMS och pinkod

 

Här kan du bara använda BankId från telefonen.

Digitalt presentkort

Det går att köpa presentkort i vår shop. Det gäller för alla utbildningar som säljs i shoppen.

Du som köper presentkortet väljer själv:

 • summa 
 • vem/vilka du vill skicka presentkortet till via e-post
 • när du vill presentkortet skall skickas av vårt system
 • om du vill få e-post när presentkortet använts
 • om samma design skall gå till en eller flera mottagare
 • mellan våra olika motiv

När du fått ett presentkort med e-post medföljer en PDF-fil med instruktioner. Där finns flera alternativ.

Vi  rekommenderar

Vi tycker det är lättast att klistra in “koden” när du kommer till kassan.

 • Om ditt presentkort är värt mindre än den utbildning du väljer att köpa kommer du att få betala en del av utbildningen.
 • Om ditt presentkort är värt mer än den utbildning du väljer att köpa kommer ditt köp att innebära noll/0 kr.

 

Hur ser jag kvarvarande saldo på mitt presentkort?

När du köpt en utbildning hos oss (oavsett om det är med presentkort eller ej) – har ett konto skapats.

Du kan logga in på “Mina sidor” och där fylla i din kod för att se kvarvarande saldo på presentkortet.

 

Vad är "Mina sidor"?

Detta fungerar om du har konto här (det har du om du tidigare köpt en utbildning i denna shoppen). Du kan även be systemet skicka en länk via e-post för att sätta ett nytt lösenord (om du glömt lösenordet).

Om det däremot är första gången du shoppar hos oss kan du inte logga in före du köpt något.

Ett konto skapas automatiskt när du genomför ditt första köp och du får e-post med instruktioner om hur du går vidare.

Fakturauppg.

 • Du kan ändra de uppgifter som kommer att användas i kassan

Ordrar

 • Här ser du dina senaste ordrar (ordernummer, datum, status och summa)

Kontouppgifter

 • Här kan du ändra dina kontouppgifter (förnamn, efternamn, visningsnamn samt e-postadress). OBS! Ändrar du e-postadress är det alltså det du loggar in med.
 • Ändra lösenord (kräver du kan ditt nuvarande)

Räkna ut saldo på ditt presentkort

 • Fyll i presentkortskoden för att se aktuellt saldo

Mina “när du vill”-kurser

 • Längst ned på sidan kommer du åt dina aktiva “när du vill”-kurser och föreläsningar

Utbildning "när du vill"

Det är utbildningar i självstudieform (föreläsningar, kurser och annat) som:

 • du får tillgång till direkt när du betalt och valt lösenord (du får e-post med instruktioner om hur du ändrar lösenord)
 • är tillgängliga ett visst antal (fördefinierade dagar)
 • oftast är helt lärarlösa

När du fått bekräftelse på din betalning via e-post ska utbildningen vara tillgänglig längst ned på “Mina Sidor”. OBS! Där syns ingenting förrän du loggat in.

Hör av dig till oss om du vill gå om en utbildning i denna kategorin – före du köper den igen. Före omköp måste vi först återställa vissa inställningar för att det skall fungera.

På “Mina sidor” finns det en länk som heter “Glömt lösenordet”.

Klicka där och följ instruktionerna.

Vill du få vårt nyhetsbrev?

Du får ett mail där du godkänner prenumerationen.
Titta i skräpkorgen om du inte ser mailet.

villkor för anmälan och köp

genom att klicka i rutan när du checkar ut - godkänner du dessa villkor.

Kallelse till utbildning “på plats”

I samband med betalningen får du ett kvitto. Cirka tio dagar innan påbörjad kurs skickar vi information om vad du behöver ta med dig. OBS! Om du inte erhållit
information titta då först i din skräpkorg innan du kontaktar oss på kurser@evabodfaldt.com

Kallelse till Utbildning “när du vill”

Vi skickar inte ut en kallelse till kurser i kategorin “när du vill”. Kursen blir tillgänglig direkt efter att du köpt den och du kan gå in när du vill under de dagar kursen är tillgänglig.

AVBOKNING OCH ÅTERBETALNING

Avbokning ska ske skriftligt.

 • Återbetalning minus en administrativ avgift om 300 kr (kurser) sker senast 14 dagar före kursstart.
 • Vid förhinder senare än 14 dagar före kursstart måste du själv sälja platsen vidare till annan person i de fall då vi inte redan har en reservlista.
 • Vid sjukdom eller olycksfall ber vi dig kontakta din bank angående din avbeställningsförsäkring (vid kortbetalning).

ÖVRIGA VILLKOR

 • Enligt lagen om tillsyn över hundar och katter (Lag 2007:1150) har en hundägare alltid strikt ansvar för sin hund
 • Vill du ta bilder? Kontrollera först med övriga deltagare att de vill vill vara med på bild.
 • Filmning av lärare är inte tillåten.

Utskick

Du får INTE påminnelser eller annat såsom till exempel nyhetsbrev automatiskt, utan att aktivt själv kryssa i att du vill ha det när du checkar ut.

BETALNING

Vi accepterar kortbetalning och Swish via bokningssystemet.

Integritetspolicy

VI EFTERSTRÄVAR EN HÖG NIVÅ AV DATASKYDD

Vid samarbete med partners (kommunikatörer, designers, kreatörer och liknande) råder sekretess gällande all kunddata. Datan får bara användas inom Eva Bodfäldt Education AB. Detta oavsett om det gäller:

 1. Anonymiserad data – uppgifter som inte längre kan identifiera en fysisk person (går utanför GDPR)
 2. Pseudonymiserade data – information som enbart kan kopplas till en identifierbar fysisk person med hjälp av kompletterande uppgifter (omfattas delvis av GDPR:s krav).
 3. Personuppgifter – upplysningar som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person (omfattas i sin helhet av GDPR:s krav).

  Personuppgifter handlar således om all slags information som direkt eller indirekt kan knytas till en (fysisk) person som är i livet. Det kan röra sig om namn, adress, bilregistreringsnummer, personnummer men även foton och ljudinspelningar. Läs mer här om personuppgifter.

För detta använder oss av Matomo Analytics. Vår installation är lokal – vilket innebär att endast vi har tillgång till statistiken. Även om vi skulle använda oss av Matomos molntjänster är deras servrar i Europa. Nya Zeeland är ett av de få tredjepartländer som i dagsläget är godkända ur GDPR-synpunkt.

VI SAMLAR IN PERSONUPPGIFTER FÖR ATT KUNNA: