Va, tror ni mig inte? Fråga instruktörerna i Kålltorp så får ni se. Zakk visade både inlärning av target i rutan och början av vittringsapporteringen.

Zakk och jag har just kommit hem efter ytterligare en rolig, trevlig och intressant helg hos instruktörerna i Hundar i Kålltorp. Det gick utmärkt att ha Zakk med, han har skött sig fantastiskt bra. Det är så kul att se resultatet av skvallerträningen i en ny miljö. Jag har ju både belönat när han spontant stannar när han får syn på någonting och när han självmant vänder sig om. Nu går jag lös med honom i röriga miljöer och han springer inte fram och tar kontakt med någon utan håller sig glatt och entuiastiskt runt benen på mig, "ska vi göra något kul?".

Resan till Göteborg startade med bussresa från hemmet. Zakk klev ombord utan någon som helst protest och kopplade omedelbart på nosen så fort han klivit ombord. Vi bytte därefter färdsätt till tunnelbana. Jag var lite försiktig och satt med handen på honom när tunnelbanan körde in på perrongen. Zakk själv, var mäkta intresserad av tåget. Jag var beredd på att bära honom när vi kom till Centralen men han var helt cool bland alla passerande människor med resväskor. När jag stod stilla lade han sig helt enkelt ner och tittade sig intresserat omkring. Förhoppningsvis kan det vara ett tecken på att han ärvt sin pappa Wills fantastiska på och av knapp.

Han har dessutom lärt sig, eftersom det blir en hel del passivitet och stillhet för hans del, att han inte kommer upp och ur komposthagen om han inte självmant sätter sig ned och tittar på mig. Då först sätter jag ned händerna så att  Zakk kan ställa sig upp mot mina händer och jag kan lyfta upp och ur honom. Han är en fantastisk liten hund!

Ett svar

  1. Snyggingar, Anne o Morris! Ja det är sant- Zakk är en hejare på target o början på vittringsapportering. Fast det är klart,är lite besviken…. Hade ju väntat mig att han skulle kunna hela momenten redan nu….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.