Dagen började bra. Caroline och jag har haft en kurs för reserverade hundar (mot människor).

Efter kursen packar vi ihop våra saker och står och småsnackar vid min bil. Zakk hänger på min axel, Caroline och jag säger hej till varandra och jag slår igen bakluckan och ska köra iväg. Det är bara det att det fattas en detalj – nämligen bilnyckeln. Jag vänder ut och in på fickorna, Caroline letar under Krabban men ingen nyckel så långt ögat eller händerna kommer åt. Caroline försöker stirra in genom Krabbans bakre fönster men ser naturligtvis ingenting. Det enda som sker är att Zakk börjar stormskälla.

Jag kastar mig på telefonen till Pia som är problemproffs i såna här frågor (och några till) och svamlar något osammanhängande om billuckor och labradorer. Hon får snart rätsida på hysterin och frågar var reservnyckeln till Krabban ligger (tack och lov har hon nyckel hem till mig). Problemet är att nyckeln varit försvunnen sedan en tid tillbaka. Jag ger tips på olika ställen. Efter en stund ringer Pia och frågar om jag har några andra förslag.

Jag blir helt tom och tanken på Zakk ensam i bilen (han lider ju inte men jag…..)……

Plötsligt, vet jag var nyckeln finns!  Förundrad över hjärnans plötsliga klarhet hasplar jag ur mig att reservnyckeln finns hos min servicetekniker. Jag hittar Björn på Eniro och ringer hem till honom och får veta att det finns några tekniker kvar på plats och att de kan hjälpa till att låsa upp Björns nyckelskåp. Just nu är Pia på väg in genom dörrarna till Bilia för att att hämta nyckeln och rädda Zakk ur sitt fängelse.

Fortsättning följer…………………………….. 

 

 

PS. fick just nu ett samtal av Pia, "nu är jag på väg".

 Tack,tack,tack,tack till dig Pia. Vad gjorde jag utan dig, min fantastiska kompis!

 

 

 

11 svar

 1. Men usch vad hemskt!! Hoppas Zakk kan komma ut ur bilen snart! Har låst in Sally i lägeheten en gång, det var jättejobbigt bara det!

  Tack för en trevlig kurs idag! Sally är helt färdig!

 2. Hjälp vilket äventyr!

  Men hur öppnade du bilen om du inte hade nycklar? Och låser den sig själv? Vilken dödsfälla! Inte vågar man köra volvo.

  Puzz till Zack!

 3. Zakk, Zakk, Zakk, Zakk… hur många gånger skall jag skriva innan jag lär mig att stava?!

 4. Jag hade lagt nyckeln intill mig på kofångaren. När jag sedan slog igen bakluckan kom nyckeln i kläm och oturligt nog föll luckan igen rakt på nyckelns låsknapp varav Krabban plötsligt var låst.

  Nyckeln satt fast mellan luckan och kofångaren men utan att vi fick loss den.

 5. Instämmer med Petra, Volvo verkar farligt

  Tyvärr har jag varit med om nåt liknande med min bil och det är inte Volvo. Bilen gick i baklås med motorn på och hundarna i… lätt panik! Men en låssmed fick lösa problemet så jag förstår hur du kände dig!

  Skönt att allt löste sig

 6. Fy vilken pärs. Var med om något liknande för några år sedan just med Volvo men det var sommar och varmt och bilen var säkerhetsutrustad och omöjlig att bryta sig in i. Det slutade i krossad ruta men det var härligt att se hur folk ställde upp för att rädda den stackars hunden.

  Skönt att det löste sig.

 7. Men usch vad jobbigt! Tur att det löste sig med extranyckel och allt, puh! Min Volvos baklucka gick i baklås för ett par veckor sedan. Som tur var kunde vi ta ut hundarna via utrymningsluckan i bakkant på buren när vi hade fällt baksätena. Nu ska vi sätta in en manuell låskolv där bak, som inte hänger ihop med centrallåset.

 8. Vad är sannolikheten för att luckan ska falla igen rakt på låsknappen och klämma fast nyckeln? :O

  Tur att det löste sig så smidigt.

 9. sà hàrligt att du inte fòljer rutinerna

  àlskade matte min , sa nog Zakk

  han kunde ju fà stormskàlla!!!

  Men nog àr det bra begàvat att pricka exakt pà ràtta stàllet pà nyckeln fòr automatstàngningsfunktionen.

  varfòr inte làgga in den konsten som trollerikurs???

 10. Gjorde något liknande på tävling. Lade in mina bilnycklar bredvid hundburen för att inte tappa dem under dagen. När jag skulle hem satte jag in hunden och stängde bakluckan…..sedan fick min man åka 8 mil med reservnyckeln.

 11. Vojne vojne…vilket "äventyr"! Tur i oturen ändå och underbart med vänner som finns där när man som mest behöver.

  En kompis råkade ut för samma sak men 60 mil hemifrån och en Volvo med säkerhetsrutor. Hammaren vi försökte använda för att slå in en ruta med bara studsade. Hunden i bilen blev förståss skärrad av allt bankande men till slut ordnade det sig.

  Kanske får börja att hänga nyklarna runt halsen som barnen

  Ha en skön och mysig Valborg.

  Kram

  Jill

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.