Detta är ett blogginlägg som jag skrev i torsdags men pga av något fel hos blogger har jag inte lyckats publicera inlägget förrän nu. Lite gammalt men förhoppningsvis ändå matnyttigt. Ikväll åkte jag och Zakk ut till Hunduddens träningscenter för kommenderingsträning. Jag började med inropning till appellplanen och ställde upp på anvisad plats. Zakk hade en underbar attityd och jag belönade med “bus” och lek. Jag hoppade över fotgåendet och startade  med nedläggandet som första moment. På vägen tillbaka belönade jag med “bus + lek”, för att han höll koncentrationen på mig.

Jag fortsatte kommenderingsträningen med att konsekvent göra valpingångar med hjälp av “stolpen”. Ofta är det just i uppställningar och avslutningar vi tappar poäng. Slarviga ingångar sänker betyget. Självklart kan jag inte ha godis i händerna på en tävling men ikväll var jag bara intresserad av att betinga platsen och kommenderingsträningen på ett för Zakk lustfyllt sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.