Idag tränade jag, Zakk, Barbro och Tiger lydnad och spår på Stockholms Södra brukshundklubb, klubben som aldrig sover. Vi la varsitt spår till varandra och sedan drillade vi varandra i lydnaden.
Zakk har löst “problemet” med att vittringspinnen kan ligga synlig bland de andra pinnarna (vilket den ska göra). Han gjorde en mycket noggrann inspektion, tog rätt pinne och galopperade triumferande tillbaka med den. Det är rörande att se hur synbart stolt Zakk blir över sina egna bravader. Det syns på hela Zakks sätt att röra sig, att han är oerhört nöjd med sin egen prestation.

Efter fotgående, vittringsapportering, rutan och inkalning med ställande (han måste springa långsammare, phu) tog vi oss an spåret. Klurigt upptag och uppför och nerför klippor. Det var så roligt att se att Zakk var i form igen efter förra årets problem med lungmask och hur Zakk tog sig an uppgiften med sedvanlig intensitet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.