Vi bygger relationer med schyssta metoder!

Will-Ja´s värld


fotograf, Eva Bodfäldt

Jag vaknar av morgonsång, inte fåglarnas utan av Pike ett år, som tycker att dagen har inträtt för mycket, mycket länge sedan. Klockan är 05.30. Mumlandes och utan att lyfta huvudet ber jag henne att gå och lägga sig vilket hon gör. Jag vet, behöver inte titta efter eftersom jag hör sucken. Kl 06.00 ger jag upp. Enmanskören har på nytt startat. Inte högt, nej då, utan snarare som en låg drillande sång. Hon sjunger till matens lov och påpekar på ett artigt men enträget vis att magen är så oändligt tom.

Jag kliver upp, tar på mig ytterkläderna, och går en kort rastningsrunda. Längre än så klarar inte en ettårig labrador att gå på tom mage. Will-Ja däremot rycker på skuldrorna. Hon är en krigare och kan, om så behövs, gräva upp en sork att mätta tomheten i magen med. Det behövs dock inte, snart är vi hemma och jag gör i ordning skålarna med mat. De äter i olika rum för att det inte ska bli en ”vem äter snabbast” tävling. Jag tycker om att se att de äter lugnt och utan inbördes tävling.

-uuhhhhrr…..uuuurhhhr……uuuhhhrr

-Ja,ja,ja, svarar jag och går lydigt iväg och hämtar en banan. Pike står med matskålen i munnen. Ett beteende som hon själv ”uppfann” runt sex månaders ålder. Will-Ja tramsar självklart inte med sånt. Hon ska ha sin banan utan människofjäsk.

Will-Ja är vänlig men bestämd i sin blick och hon registrerar allt. Hon gillar ordning och rutiner. För ett par dagar sedan åkte vi till stan för att äta lunch, jag, väninnan Annica, Rakel chihuahua, Pike och Will-Ja.

Vi går längs gågatan när en lös svart cockerspaniel, uppenbarligen utan husse, bestämmer sig för att snacka lite med hundarna. Själv upptäckte jag den inte alls eftersom vi var upptagna i ett samtal. Jyckarna bryr sig heller normalt inte om hundar vi passerar. Jag registrerar därför inte det annorlunda i situationen, att cockern är på väg fram till oss. Hundar brukar inte gå lösa i stan och om de gör så, brukar de aldrig ta notis om andra. Det är själva grundförutsättningen för att överträda lagen om koppeltvång.

Will-Ja, som är mycket noga med att rätt ska vara rätt och som alltid känner ett stort ansvar över sin flock, tar ett par snabba steg ut i kopplet och med tre avhysningssskall snäser hon av cockern som tvärvänder på tassen och försvinner. Mot vem är dock oklart för vi ser absolut ingen som verkar höra ihop med cockern. Jag blir motvilligt imponerad över strategin.

220420, Onlineföreläsning Dubbelhunden

220630, Onlineföreläsning Älskade Valp

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du få vårt nyhetsbrev?

Du får ett mail där du godkänner prenumerationen.
Titta i skräpkorgen om du inte ser mailet.

villkor för anmälan och köp

genom att klicka i rutan när du checkar ut - godkänner du dessa villkor.

Kallelse till utbildning “på plats”

I samband med betalningen får du ett kvitto. Cirka tio dagar innan påbörjad kurs skickar vi information om vad du behöver ta med dig. OBS! Om du inte erhållit
information titta då först i din skräpkorg innan du kontaktar oss på kurser@evabodfaldt.com

Kallelse till Utbildning “när du vill”

Vi skickar inte ut en kallelse till kurser i kategorin “när du vill”. Kursen blir tillgänglig direkt efter att du köpt den och du kan gå in när du vill under de dagar kursen är tillgänglig.

AVBOKNING OCH ÅTERBETALNING

Avbokning ska ske skriftligt.

 • Återbetalning minus en administrativ avgift om 300 kr (kurser) sker senast 14 dagar före kursstart.
 • Vid förhinder senare än 14 dagar före kursstart måste du själv sälja platsen vidare till annan person i de fall då vi inte redan har en reservlista.
 • Vid sjukdom eller olycksfall ber vi dig kontakta din bank angående din avbeställningsförsäkring (vid kortbetalning).

ÖVRIGA VILLKOR

 • Enligt lagen om tillsyn över hundar och katter (Lag 2007:1150) har en hundägare alltid strikt ansvar för sin hund
 • Vill du ta bilder? Kontrollera först med övriga deltagare att de vill vill vara med på bild.
 • Filmning av lärare är inte tillåten.

Utskick

Du får INTE påminnelser eller annat såsom till exempel nyhetsbrev automatiskt, utan att aktivt själv kryssa i att du vill ha det när du checkar ut.

BETALNING

Vi accepterar kortbetalning och Swish via bokningssystemet.

Integritetspolicy

VI EFTERSTRÄVAR EN HÖG NIVÅ AV DATASKYDD

Vid samarbete med partners (kommunikatörer, designers, kreatörer och liknande) råder sekretess gällande all kunddata. Datan får bara användas inom Eva Bodfäldt Education AB. Detta oavsett om det gäller:

 1. Anonymiserad data – uppgifter som inte längre kan identifiera en fysisk person (går utanför GDPR)
 2. Pseudonymiserade data – information som enbart kan kopplas till en identifierbar fysisk person med hjälp av kompletterande uppgifter (omfattas delvis av GDPR:s krav).
 3. Personuppgifter – upplysningar som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person (omfattas i sin helhet av GDPR:s krav).

  Personuppgifter handlar således om all slags information som direkt eller indirekt kan knytas till en (fysisk) person som är i livet. Det kan röra sig om namn, adress, bilregistreringsnummer, personnummer men även foton och ljudinspelningar. Läs mer här om personuppgifter.

VI SAMLAR IN PERSONUPPGIFTER FÖR ATT KUNNA: