Vi bygger relationer med schyssta metoder!

Jojokedjor, – kroppsspråk – hundinstruktörer – tänk tvärtom

Vi pratade om korta och långa ögonkontakter där blicken kan användas som en klicker i kommunikationen. Vi pratade om blickar som oroligt vandrar mellan hunden och en t.ex annalkande hund och hur det påverkar hundens reaktioner.

Jag har haft en rolig vecka. Dels ett projekt där jag äntligen börjar se målsnöret efter månaders arbete, sedan en föreläsning på “min” brukshundklubb, Nyköping BK. Veckan avslutades med en workshop: en fortsättningskurs på en tidigare instruktörsutbildning: frågor, diskussioner blandades med träning av instruktörernas egna hundar. Ibland var det enkelt och ibland var det lite klurigare: vilken väg är klokast att gå med just den här hunden?

Vi pratade om hundkulturer: det är så självklart att gå kurs för att lära hunden det svenska språket. Kanske skulle vi ha parallella spår i vår kursverksamhet? En kurs i svenska men även en likvärdig kurs där vi inte lär hunden svenska utan där fokus ligger på att vi lär oss prata med kroppen: känslor, händer, fötter och ögon.

Vi pratade om korta och långa ögonkontakter där blicken används som en klicker i kommunikationen. Vi pratade om blickar som oroligt vandrar mellan hunden och en t.ex annalkande hund och hur det påverkar hundens reaktioner och vår gemensamma relation. Vi pratade om jojokedjor där vi omedvetet bygger felaktiga kedjor. Hunden börjar dra i kopplet – vi stannar – hunden kommer tillbaka – vi börjar gå – hunden börjar dra. Vi pratade om att belöna hunden med en förändring i vår rörelse oavsett om det är under en promenad eller ett fotgående. T.ex springer vi ofta för att få fart på hunden men eftersom de fler hundar gillar att vi springer kommer vi omedvetet att belöna hundens beteende. Hunden sackar – vi springer. Tänk tvärtom – hunden gör rätt – vi springer……

Vi pratade om inkallningar där vi kallar in hunden när den kommer för långt bort – vi kallar in – hunden blir belönad – hunden sticker långt bort igen. Det blev många intressanta samtal och lika många intressanta hundar att titta på. Tack för en trevlig vecka!

2022-08-01-03 Vidareutbildning för verksamma instruktörer

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du få vårt nyhetsbrev?

Du får ett mail där du godkänner prenumerationen.
Titta i skräpkorgen om du inte ser mailet.

villkor för anmälan och köp

genom att klicka i rutan när du checkar ut - godkänner du dessa villkor.

Kallelse till utbildning “på plats”

I samband med betalningen får du ett kvitto. Cirka tio dagar innan påbörjad kurs skickar vi information om vad du behöver ta med dig. OBS! Om du inte erhållit
information titta då först i din skräpkorg innan du kontaktar oss på kurser@evabodfaldt.com

Kallelse till Utbildning “när du vill”

Vi skickar inte ut en kallelse till kurser i kategorin “när du vill”. Kursen blir tillgänglig direkt efter att du köpt den och du kan gå in när du vill under de dagar kursen är tillgänglig.

AVBOKNING OCH ÅTERBETALNING

Avbokning ska ske skriftligt.

 • Återbetalning minus en administrativ avgift om 300 kr (kurser) sker senast 14 dagar före kursstart.
 • Vid förhinder senare än 14 dagar före kursstart måste du själv sälja platsen vidare till annan person i de fall då vi inte redan har en reservlista.
 • Vid sjukdom eller olycksfall ber vi dig kontakta din bank angående din avbeställningsförsäkring (vid kortbetalning).

ÖVRIGA VILLKOR

 • Enligt lagen om tillsyn över hundar och katter (Lag 2007:1150) har en hundägare alltid strikt ansvar för sin hund
 • Vill du ta bilder? Kontrollera först med övriga deltagare att de vill vill vara med på bild.
 • Filmning av lärare är inte tillåten.

Utskick

Du får INTE påminnelser eller annat såsom till exempel nyhetsbrev automatiskt, utan att aktivt själv kryssa i att du vill ha det när du checkar ut.

BETALNING

Vi accepterar kortbetalning och Swish via bokningssystemet.

Integritetspolicy

VI EFTERSTRÄVAR EN HÖG NIVÅ AV DATASKYDD

Vid samarbete med partners (kommunikatörer, designers, kreatörer och liknande) råder sekretess gällande all kunddata. Datan får bara användas inom Eva Bodfäldt Education AB. Detta oavsett om det gäller:

 1. Anonymiserad data – uppgifter som inte längre kan identifiera en fysisk person (går utanför GDPR)
 2. Pseudonymiserade data – information som enbart kan kopplas till en identifierbar fysisk person med hjälp av kompletterande uppgifter (omfattas delvis av GDPR:s krav).
 3. Personuppgifter – upplysningar som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person (omfattas i sin helhet av GDPR:s krav).

  Personuppgifter handlar således om all slags information som direkt eller indirekt kan knytas till en (fysisk) person som är i livet. Det kan röra sig om namn, adress, bilregistreringsnummer, personnummer men även foton och ljudinspelningar. Läs mer här om personuppgifter.

VI SAMLAR IN PERSONUPPGIFTER FÖR ATT KUNNA: