Igår hade jag och Carina premiär för den första valpkursen i Västberga. Det kändes lite pirrigt, satt toalettdörren på plats? Tessan har jagat hantverkarna med blåslampa och jag förundras över hennes ständigt glada humör. Det vore kul att sitta som en fluga på väggen och höra henns rappa tunga när hon med vän blick frågar varför toalettsitsen lutar 15 grader til höger.

Allt kommer att bli jättebra men ägaren till företaget är nog lite svettig inför denna rappa och effektiva vd. Igår vållade toalettdörren oss lite huvudbry. Hantverkarna hade nämligen vänt på låset vilket innebar att det var öppet vid rött och stängt vid vitt. Ja,ja, lite nybörjartrassel får man räkna med när en hel lokal blåsts ut fullständigt för att göra plats åt Sthlms första träningslokal inomhus.

Carina och jag hade ett underbart gäng med nio glada valpar med lika glada mattar och hussar. Förmiddagen ägnades åt on/off, lek blandat med nybörjarpassivitet. Signalen för passivitet var att matte/husse tog valpen i halsbandet, tyst inväntade att valpen blev stilla för att därefter ta upp leken på nytt. Det är en enkel och otroligt effektiv kontakkträning som utgår från leken men med klara regler och avstängningsknapp. Leksaken vi använder är alltid ett grovt snöre på ca 1,20 fastsatt i en handske eller någonting annat skojigt. Favoriten brukar vara någonting i päls. Det brukar få igång den minst lekfulla jycke och ägare.

Ulla med sin blandras Buck hade det lite stökigt till en början eftersom Buck så gärna ville leka med de andra jyckarna. Jag upptäckte att han älskade jaktlekar och efter att ha lekt mig svettig i "ta fattlekar"  överlät jag uppgiften till Ulla. Det ska bli spännande att se hur deras kontakt har utvecklats till nästa tisdag då vi ses igen. Glöm inte, vad ni än har för eventuella problem med hunden, sluta aldrig att leka. Leker du inte – börja! Det finns inga godbitar i världen som ersätter värdet av att leka och skratta med hunden. Under leken skapar du naturliga och lättförståeliga regler för din hund.

Tack till Rebecca, Louisa och Therese för den fina välkomstblomman jag fick av er. Det värmde! Tack också till Agneta min högra hand som tog mig i handen och ledsagade mig mellan hyllorna på IKEA. Vi kom hem med allt det som jag inte kom hem med vid mitt förra besök för ett par dagar sedan.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.