Jag hjälpte Tessan med träningen av Flit, den lille labradorkillen på sex månader från Lena Bratsberg, Searovers kennel. Han hoppade och studsade och gjorde tvärnitar när han skulle fånga sin boll och plötsligt öppnades mina kranar. Jag såg ju Kuling i honom, lika entusiastisk, positiv och vänligheten själv. Stackars Tessan bad nästan om ursäkt.

Fast nu handlar det inte längre i fullt lika hög grad om sorgen efter Kuling och Trix, utan lika mycket om  längtan efter en ny kamrat. Det har varit ett svårt val och med superduktiga uppfödare på listan. Slutligen bestämde jag mig för att följa mitt hjärta. Föremålen för förälskelsen heter Stenbury Black Miracle (Milla) och är uppfödd av Anne Nerell. Hanhunden som Milla ska paras med heter FTW Bierspool Blackbill of Lakedown (Will) som ägs av Birgitta Staflund.

1988 köpte jag en goldenvalp av Anne som blev min följeslagare i 11 år. Kipling blev lydnadschampion -90 och vi tävlade sm i lydnad samma år. Han blev brukschampion i spår vid fyra år, tävlade i elit sök och tävlades i elit i jakt. Sedan satte ryggproblem stopp för ett tredje championat.

Det känns väldigt speciellt att återigen få Anne som uppfödare och nu med en helt ny ras, från utställningsgolden till ren jaktlabrador. Jag är övertygad om att det kommer att bli lika spännande den här gången – bara Milla bestämmer sig för att löpa! Damen verkar nämligen inte ha några planer åt det hållet för närvarande. Nu får hon skynda på, jag kan inte hålla på att tjuta så fort jag ser en svart labradorvalp. Tessan kommer att gå omvägar när hon ser mig! Löp Milla!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.