Idag var det träff för andra och sista gången på valp- och unghundskursen. Buck vår livliga och mycket hundintresserade kursdeltagare hade lugnat ned sig väsentligt, vilket syntes i matte Ullas alltmer avslappnade och glada attityd.

Vi tränade skvaller och positiva koppelknyck under förmiddagen. Efter lunch tränade vi hundarna i passivitet samtidigt som vi lärde en hund i taget att respektera när en annan hundägare sätter upp handen och vänligt men bestämt signalerar att hans/hennes sällskap inte är önskvärt för stunden. Det skulle underlätta uppfostran mycket om våra valpar på kurs får lära sig att signalen; en utsträckt hand följt av "gå till matte/husse" innebär att det inte är okej att springa fram och hälsa eller leka utan tillåtelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.