Krutow är avsläppt på Kungsholmen hos sin andra hundvakt. Jag avundas henne inte promenaderna den här helgen. Tittade nämligen på vädret de närmsta dagarna och är tacksam för att jag kommer att arbeta inomhus.

Foto, Peggy Westerlund

Idag tar jag tåget till min vän och kollega Marie Fogelquist och House of Learning för att hålla kurs. Jag kommer alltid att vara Marie ett stort tack skyldig, när hon för åtta år sedan övertalade mig att åka till en liten håla i Arkansas till Marian och Bob Bailey för att lära mig mer om operant inlärning. Alla vet säkert vid det här laget att den praktiska träningen utfördes på höns och inte hundar. Redan då bedrev Marie en enorm övertalningskampanj att vi skulle dra igång en liknande verksamhet i Sverige. Jag hade fullt sjå att värja mig eftersom jag stod mitt uppe i arbetet med den första versionen av Kontaktkontraktet. Det är så kul att Marie fått sån snurr på sin verksamhet med att lära ut operant inlärning och klickerträning – inte bara till hundägare utan även till andra kategorier, t.ex lärarkåren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.