Min första clinic i fotgående är avklarad. Lokalen fungerar bra och vi ryms ca 40 – 50 stycken utan problem. Det är kul att hålla “vanliga” föredrag men självklart mer levande att prata runt hundar och dess ägare.

 

Jag ägnade mig åt en jycke som gnäller i fria följet, ingångsträning på en ung hund och ytterligare en hund med positionsproblem hann vi med under 2,5 timmar. Stämningen var god och en hel del frågor uppkom runt träningen. Leia en tio månaders golden retriever tik, lyckades att plocka till sig ett av mina örhängen. Jag räddade det i sista stund men gav henne sekunden efter en godis. Då slank även låset på örhänget med. Leia verkade inte misstycka. Guld! Mmmmm……..

Lördag och söndag har ägnats åt tävlingslydnad. Det var underbart att slippa stå ute igår, för att istället i nitton graders värme kunna koncentrera sig på en hund i taget. Stämningen var på topp och vi har haft två intressanta och roliga dagar. Inkallningar med smygande border collies har varvats med inlärning av kryp, problemlösning runt tugg på apporten, fotgående och bakdelskontroll. Tack för en trevlig helg och lycka till!

Nu har jag dejt med kudden, imorgon ska jag och Sanna Martell från Agria åka ut till Anne och testa lite valpar, dvs jag testar och Sanna skriver om hur jag gör när jag väljer valp. God natt!

6 svar

 1. Hej Eva!

  vad skoj att man nu kan kommentera! Vad härligt att du snart får hem din lilla kille, spännande oxå att se vad du väljer för namn. Jag har röstat på agria .

  Ha det gott och lycka till på valptestet

  //Fran, Aska och Tindra i London

 2. Tack för en superbra kurs, fick mycket inspiration och nya ideer På återseende.

  Kram Jessica med B-C Riva

 3. Tack Eva, för en kul träningshelg!

  Så många saker som känns så självklara när du visar och berättar – du är så duktig!

  Min "lilla" Bissou var faktist lite trött i går kväll. Men i dag är det fullt ös på henne igen. Nu är det lunch och den ska vi använda till att träna ON – OFF på!

  Stora kramen från oss!

 4. Tack Eva för en otroligt lärorik helg. Mina träningskompisar får nu stå ut med att jag hela tiden "Eva säger så och Eva säger si". Men det var så himla mycket som bara föll på plats! Affe gör nu kanonfina ingångar och vi jobbar även med on/off.

  Hälsn/Emma

 5. Hej Eva!

  Tack för alla goda råd och träninsgtips. Jag återkommer med rapport om hur det går.

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.