Zakk är inte en helt tystlåten valp. Jag tror att han drabbats av en schäfergen! Det ska bli väldigt intressant att se om pipandet, gnällandet och ibland skällandet försvinner med tiden, eller om det är någonting jag kommer att få ta med i beräkningen.

 

Foto, Stefan Magnusson

Just nu låtsas jag som om det regnar – han är helt enkelt en snacksalig liten kille (han skäller just nu ut badhandduken, troligen för att den hänger kvar på kroken istället för att ge upp och trilla ned på rygg.

Vi har gått ca 800 meter idag, till största delen har Zakk gått lös. Ibland tar han taxi (mig) men för det mesta går han själv. Raggen åker upp och ned som en tuppkam när han blir lite osäker. Ofta reagerar han på dofter, sånt som jag inte kan se eller kan ha en uppfattning om. Vi mötte ett gäng byggarbetare som Zakk hälsade på. En av dem var antagligen lite skraj, men under grupptrycket vågade han inte annat än att försöka sig på en mycket märklig hälsning. Han viftade med handen upp och ner utan att nudda Zakk, alltmedan han pratade på ett uppjagat och stressat vis.

Jag blev irriterad på mig själv efteråt. Naturligtvis skulle jag omedelbart ställt mig mellan Zakk och honom och sagt att det räckte. Nu tog Zakk ingen skada, men såna beteenden ska inte få passera utan min åtgärd. Men, man är inte mer än människa . Nästa gång det sker, kliver jag mellan när jag ser att människor inte har vettiga avsikter med sin "hälsning".

 

Trevlig helg!

8 svar

 1. Har du bladglans eller nåt på honom??? Han är så förbaskat blank på varenda bild!

  Märta & Jim

 2. Hej Eva!

  Sitter och ler varje gång du skriver om Zakk … Han är vääääldigt lik min Kevin som idag är 8 år, labbe m lite flat, liknar en jaktlabbe. Han va ungefär som Zakk när han var valp men ännu osäkrare på ALLT. Vi har fått stor hjälp av din kollega/vän Carina Persson. Hon minns Kevin om du frågar hihihihi… Lycka till nu från Annelie

 3. hej pà er bàda…

  varfòr har du inte fàtt erbjudanden om Fotomodell-jobb fòr Zakk.Han àr ju bara en sààà`n GODING!

  Denna bild àr ju bedàrande!Jag blir blàndad!

 4. Jag har med en som snackar väldigt mkt. När hon kommer med saker, när hon leker osv.. hur mkt ska man tillåta.. Hur stor chans är dte att man får pip i jakten? Hon är rätt pipig av sej annars med.. När hon väntar på mat, och nrä det inte händer nåt.. Hur mkt ska man tillåta, hur mkt vågar man ignorera det? hur länge?

  Söt är han iaf din lille.. 🙂

 5. Känner mycket väl igen det där, när man blir arg på sig själv, när man inte "går emellan" otaktiska människor….därför brukar det bara hända en eller max två ggr…… ….sen agerar man bestämt…

  Håller med ALLA… Zakk är underbart charmig o söt…:)

 6. Zakk är för söt!!

  jag kan ju glädja dig med att Aska var en väldigt högljudd hund som valp, fick väldiga klagomål av grannarna…hon vägrade vara instängd i bur eller i kompostgaller och protesterade högt!! hon skulle visst alltid vara där jag var. Samma beteende i bilen. MEN i jakten och träningen är hon tyst som en mus och idag även tyst bakom galler

  Men Aska har nog oxå en schäfergen…hon vaktar rätt mkt..hihi, men men! Ingen är perfekt eller

  Hursom tycker jag Zakk är underbar!

  ha det gott

  Fran

 7. Återstår att se om det där ljudet lugnar sig med tiden, annars: den definitiva schäfergenen

  har en schäfertik som alltid blev ursäktad av instruktören på våra valpkurser "hon är en schäfer, därför behöver ni inte bry er om hur mycket hon gnäller och skäller för dom gör så"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.