Miljöshopping innebär inte att jag plötsligt har tagit mitt fulla ansvar och blivit en miljömedveten shoppare. Ånej, det innebär i all sin enkelhet en sammanslagning av diverse intressen.

Zakk tränas i att bli en trevlig fyrbent medborgare. Själv passar jag på att shoppa sånt som jag innan Zakks intåg varken haft tid eller lust till. Ny kamera stod överst på shoppinglistan, stor nog att inte trilla ned i Zakks vattenskål (Det hade antagligen varit enklare och väsentligt billigare att köpa en mindre vattenskål men inte lika kul). Efter direktiv av Åsa Lindholm kom jag ut med en värstingkamera. Egentligen borde jag bli sponsrad av Agria, eller hur Tove?  Det är ju Tove som ständigt gnager mig i nacken om vikten av bra bilder.

Efter förättad värv på Scandinavian photo träffade jag Cilla Danielsson för en lunch på Ulla Winbladh. Jag hade förbeställt det enda "hundbordet". Zakk verkade nöjd med den tilldelade brödbiten han serverades under bordet och somnade snabbt och sött. Själv åt jag deras underbara hemlagade köttbullar med hemlagad potatismos, lingon och inlagd gurka.

Zakks träning går framåt, dvs. dirigeringstecken, handtarget, "vänta" mm. Vi tränar max tre gånger om dagen, ett par minuter åt gången. Igår introducerade jag en tasstarget, mest för att hålla hans lilla hjärna öppen för nya intryck. Jag vill inte att Zakk begränsas till att tro att inlärning endast handlar om tre betenden; inkallning, sitt och ligg.

Ps. Jag lägger ut de första nytagna bilderna på "lipande Zakk", tagna med min Canon 40 d.  Inte så illa för att vara första försöket, eller hur?

Presstopp! Kan just nu meddela att det inte är några inskränkningar i hans kamplust längre – aj,aj,aj,aj!!!!!

 

 

3 svar

  1. verkligen en bra bild,Eva…men hur fick du Zakk att sà perfect matcha sina framstràckta..làààànga ben med sin làànga tunga?

  2. glòmde bort att sàga att jag ocksà àr imponerad av ytteràndarna pà Zakk:

    nàmligen tungspetsens bòjning uppàt

    och svansens ytterdel som sticker nedàt,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.