Cissi, Adder, jag och Zakk träffades för en promenad vid Slottsträdgården i Ulriksdal. Valparna såg ut som två mohikaner med raggen på ända, men kul hade glina. Ganska uttröttade följde valparna med oss in i caféet för en vegetarisk lunch. De fick varsin äppelhalva och somnade sött intill oss.

Sedan åkte jag och Zakk till klubben för att träffa Lennart och Wilse. Wilse är liksom Krutow lugn och med ett enormt tålamod med småglin. Nu var inte Zakk på bushumör, snarare raglade han ur bilen för en kort stunds uppvärmningspromenad med Wilse innan han fick sova vidare.

Vi körde lite koncentrationsövningar med Wilse eftersom han lätt går upp i varv. Bland annat genom att lägga en korvbit på Wilses ena framben som han inte fick röra förrän Lennart klickade och sa "varsågod". Vi ska dessutom se om vi kan öka koncentrationen genom att lära Wilse att själv aktivt stänga munnen för att få en belöning. I de flesta fall när koncentrationen sviktar och förväntningarna ökar öppnar hundarna munnen och hässjar. Samtidigt kommer pipen.

Det är så lätt att hemfalla åt att köra en massa moment men i minst lika många fall är det attityden hos hunden vi behöver jobba med. Grunder, grunder, grunder! Även med en elithund.

2 svar

  1. Övningen med stängd mun har du lärt ut till mig och min hund också! Superbra träning, men det går att ljuda även med stängd mun om man vill, men det är inte bara det fysiska att munnen ska vara stängd utan fokus finns på något annat än att ljuda….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.