Zakk har gjort det!!! Med döden i vitögat har den modige lille labradoren kastat sig i böljan.

Även om Zakk har upplevt en hel del idag tillsammans med sina syskon, så har han inte rört sig överdrivet mycket. Alltså tog vi en kvällspromenad. När vi passerade klubben upptäckte jag Pia och hennes skyddsträninggrupp på appellplanen. Zakk och jag gick fram och satte oss en stund. Det serverades både godis och lek så jag tror att skyddsgänget har en labradoraspirant på kö. Skydds smakar gott, tyckte Zakk.

Eftersom de nästan var klara när vi passerade, gick Pia och jag en sväng med alla tre hundarna. Krutow hoppade sin vana trogen ned i Igenbäcken där han vallade runt sin älskade tennisboll. Zakk stusade runt i slänten men passade sig noga för att blöta ned sina torra tassar. Tills………Ginza med berått mod slänger sig i plurret. Utan att tänka sig för, kastar sig Zakk i vattnet efter Ginza. Som en oljad blixt far han upp på den motsatta sidan av bäcken, sätter sig ned, stilla som en stenstod – antagligen i chock . Där satt han och rörde sig inte ur fläcken när jag försökte få honom att simma tillbaka. "Hellre dör jag!"

"Vi går härifrån", sa jag till Pia också lämnade vi den lille labradoren åt sitt öde. Nåja, vi gick ca 30 meter och satte oss ned på fältet. Det var inte svårt att följa Zakks förehavanden eftersom han tjöt som en stucken gris. Dels för att vi övergivit honom men jag hörde även en mycket indignerad liten stämma, "så här kan ni inte göra". Jodå, det kunde vi visst det. Plötsligt tystnade Zakk, jag smög sakta framåt för att försäkra mig om att han inte blivit rädd och sprungit åt andra hållet. Plötsligt dyker det upp en genomblöt lite labrador i slänten. "Jag klarade det"!

Den här gången var det ett medvetet val, till skillnad från när han kastade sig efter sin stora idol Ginza. Det ska bli spännande att se om badkrukan Zakk har blivit en riktig labrador nu!

 

3 svar

 1. finns det ingen balettkurs fòr jyckar?

  Zakk har ju en elegant svàng pà sitt bakben…

  eller om han nu kommer att gilla vatten kanske en tjusig vattenbalett, vore vàl nàgonting nytt fòr matte Eva

  ocksà

 2. F´låt Zakk, ibland är jag helt opålitlig….hoppas att vi kommer ha fina simturer tillsammans framöver och att du fortfarande vill vara med i min fan-club

  // Ginza

 3. Tror det var matningen och den trevliga stunden på skyddet som gav honom mod… och idolen Ginza förstås!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.