…under helgen där jag ska undervisa i retrieverträning med tyngdpunkt på lydnaden. Det blir min matskålsdirigering, stoppsignal, fotgående och korrekta apporteringar och avlämningar.

Efter femton års kurser i matskålsdirigering börjar metoden verkligen spridas. Den är suverän i all sin enkelhet. Istället för att sätta hunden framför matskålen, under hela hundens livstid, kan vi istället dela upp maten i olika skålar och lära hunden att dirigeras till de olika skålarna.

Vi slipper blanda in momentet apportering som oftast drar upp unga hundar till oönskade aktivitetsnivåer. Dessutom kan vi påbörja träningen tidigt, redan på valpstadiet. Det innebär en bättre allmänlydnad på avstånd och en avdramatiserinbg av svårighetsgraden av att lära hunden dirigering.

Jag har ingen panoramabild över Götet men ni får hålla till godo med en bild av New York och Central Park, tagen från taket på Metropolitan Art of Museum. Trevlig helg!

Ett svar

  1. Gillar idén med matskålsdirigering! Har du någon kurs i Västberga eller Uppsala snart som jag akn gå för att lära mig "ordentligt"?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.