Var tog veckan vägen? Hur kan det plötsligt vara fredag när vi startade kursen igår????
Kursen låg perfekt i tiden för lille Zakk: För vad får kursledarens hund alldeles gratis måntro?

Precis! Passivitetsträning tills han storknar. Zakk har rantat med mig och tittat på inkallningar ur vatten, dirigeringar, fäglar och allt möjligt skoj som får de flesta jyckar att slå klacksparkar i taket. Vad får liten Zakk göra då? Titta, titta, titta…... Livet är orättvist ibland!

Jag har för övrigt gjort en del under sommaren, petat lite här och där med embryon av moment. Zakk har lärt sig att springa ifrån mig när jag håller en leksak i höger hand. Jag går medvetet och slänger lite extra med högerarmen vilket är signalen för att Zakk ska lämna sidan och istället gå/springa framför mig. Framåtsändandet brukar ju inte snytas ur näsan direkt, så det är lika bra att börja i tid. Dessutom tränar jag krypet med en annan inlärningsmetod än den jag brukar använda. Jag funderar på att filma träningen och lägga ut den på You Tube.

Nu ska Zakk och jag vara lediga i två dagar. På tisdag bär det av till Anita Norrblom för träning med syskonskaran och på onsdag åker jag till Skottland i fyra dagar.

 

Ps. Ett stort tack till Louise Runemark som har assisterat mig under veckan. Det har varit ett nöje att samarbeta med dig. Grattis dessutom till era duktiga hundar på tollarspecialen!

 

Caroline, Lasse och Ingela lägger upp träningsprogram.

 

Cissi och Adder

 

– Hur ska vi lägga upp träningen, tycker du? Elsa och Carina planerar förmiddagens träning

 

– De säger att jag är Pappa Will (Bierspool Blackbill of Lakedown) upp i dagen utseendemässigt. Har för övrigt inte sett röken av honom! Han är visst på utlandsjobb just nu.

 

 

 

– Hello…..hello….hello…..anybody around? Need some help…….Daddy, Mummy, where are you????.

 

 

 

 

 

 

 

 

2 svar

  1. Hej Eva och Louise!

    Tack för en givande vecka! Många goda tips och Aha-upplevelser (mycket så logiskt och självklart att man förundras över att man inte själv kunde komma på det). Nåväl, nu ligger träningslusten och motivationen på topp (åtminstone hos matte), så vi ser fram emot höstens träning och jakter.

    /Mathilde

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.