Nu kan du se Zakks MH som han gjorde på Waxholms BK den 6 mars.

 

 MH – Hantering och avståndslek

MH – Förföljande

MH – Aktivitet

MH – Avståndslek

MH – Överraskning

MH – Ljudkänslighet

MH – Spöken

MH – Lek och skott

14 svar

 1. Så hjärtknipande att se hur han sökte skydd bakom dig när spökena närmade sig. Tryggaste matte!

 2. haha rolig han var på spökena…lite feg o att gömma sig bakom matte var tryggast ….hihi.

 3. Åhh va underbar Zakk är, helt perfekt enligt mig, det va en sån jag ville ha innan jag skaffade min (lite knäppa) Kevin, vääääldigt lik Zakk. Fråga Carina vem Kevin är

  Har du tänkt para Zakk?

  Lycka till med all träning, tack för en mycket bra blogg

 4. håller med Annelie, helt underbar hund och jag tycker han gjorde ett kanon MH, ska han paras i framtiden?

  kram

 5. Kul att se! Reagerade Zakk vid något tillfälle på väldigt annorlunda sätt än vad du trott innan?

  Ser riktigt kul ut då du går med ett tomt koppel och tror du har Zakk i andra änden

  Är lite nyfiken på om ska eller har gjort FART-testet också.

  Kram

  Jill

 6. Zakk bugar och tackar och hälsar att framtiden ännu är ett oskrivet kort.

  Jill!

  Jag var helt nollställd. Jag hade inte en susning hur han skulle reagera. Han har ju en viss social reservation, framför allt mot barn. Därför visste jag inte hur han skulle reagera på avståndsleken. Jag tycker att han skötte sig utmärkt. Han är en trygg liten kille som är väldigt miljöstark.

 7. Ja, Eva han ser otroligt trygg och stabil ut. Nu vill jag inte säga att så inte är fallet men hur mycket stämmer detta? Finns det rättvisande statestik? Kan man verkligen "mäta" en hund på detta vis? Jag gjorde MH, inofficiell korning och FART på Eizor. Jag trodde jag sklulle lära mig något men förmodligen var man för dålig hundkännare redan innan? Det var väl inte mycket mer än det de sa på korningen att jag har en STARK schäfer (hävdade ju dock att det var en Labradåre jag hade i snöret ;)) Bara kul att höra lite olika åsikter!

 8. Nä, det var han ju inte men Eizor var också väldigt miljöstark och totalt orädd (lite för orädd för sitt eget bästa ibland kanske) men det avlas ju rätt mycket på veka hundar och det genererar ju ofta i att de blir mindre miljöstarka och mindre socialt tillgängliga (har jag hört). Nu menar jag inte att så är fallet med Zakk och jag är ju inte ngn expert på något sätt, bara NYFIKEN Det mesta går ju säkert att träna men mycket har de ju med sig i genpaketet. Det är ju rätt intressant att man kan se så många olikheter på individer ur samma kull i vardagen men så kommer man till en sådan här situation (MH eller likn.) där det visar sig att de reagerar nästan samma lika. Vojne vojne…nu har man gett sig ut på djupt vatten kanske men jag tycker det är intressant

 9. Så sant, så sant!

  Våra hundar ska fungera i vardagen- inte bara på jakter/jaktprov.
  Det är en angelägenhet för oss alla att våra hundar har genetiska förutsättningar för att klara av vardagen utan en stora rädslor.

  MH säger kanske inte allt men det är idag det instrument vi har för att i en icke jaktlig situation kunna beskriva hundens reaktioner i olika situationer.

  Det räcker inte att hunden är en duglig bruks-, jakt-, eller vallhund om de dessutom ska leva som familjehundar. Då ställs högre krav på hundens mentalitet. Problemet är att andra länder inte alltid prioriterar annat än arbetsegenskaper. Hundarna lever i burar/hundgårdar och tas enbart ut för träning/tävling. Men…är det så vi vill ha våra hundar? Vad får det för konsekvenser i aveln?

 10. Nu var det ju förstås jag som skrev ovanstående inlägg och inte min kära kamrat Elsie. Kom ihåg knappen är inte alltid pålitlig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.