Zakk lämplighetstestades hos Tullen igår eftermiddag. Just nu pågår en utbildning för testledare inom Tullen och då behövs naturligtvis “material” att träna på. Zakk och brorsan Adder ställde upp som volontärer.

Jag hoppas att i nästa vecka kunna lägga ut videoupptagningen på när Zakk testades. I korta ordalag vill tullen ha föremålsintresserade, miljöstarka, nyfikna hundar med mycket motor. En egenskap som inte är önskvärd, är aggression i något avseende. Hundarna måste vara socialt trygga för att klara miljön på T.ex Arlanda där människor av olika anledningar kan agera hotfullt eller med ett avvikande beteende.

Både Zakk och Adder passade in i Tullens "önskeprofiler", vilket naturligtvis var väldigt hedrande för vovvarna. De flesta hundar godkänns inte och ibland avbryts testen för att hunden av olika skäl inte klarar av påfrestningarna.

Naturligtvis skulle jag inte sälja Zakk för allt smör i Småland.  Samtidigt kan jag få ett litet stygn av dåligt samvete. Jag vet att det är svårt för både Polisen och Tullen att hitta lämliga hundar för deras ändamål, och här sitter jag med en hund som faktiskt skulle kunna göra en enorm insats i samhället. Jag tänker tanken på vad det skulle kunna innebära för Zakk att få söka varenda dag – något som han verkligen älskar. Troligen skulle han kanske få ett ännu mer spännande liv än vad jag kan erbjuda: Eller inte!

"Problemet" är dock att han är min bästa vän och hur viktig insats än Zakk skulle kunna göra som narkotikahund, så älskar jag den jycken alldeles för mycket för att avstå från honom. Tyvärr!

Men kanske vet du någon hund som inte är alltför gammal och som av olika skäl behöver ett nytt hem? En hund som är miljöstark, tycker om människor, älskar att söka och som kan leta efter saker hur länge som helst. Hör i så fall av dig till Tullen!

Nu bär det av till Oslo och kurs imorgon bitti. Vi hörs på måndag igen, ha en trevlig helg!

Du vet väl att du även kan följa mig på Facebook?

Narkotikahund i arbete.

 

6 svar

 1. Synd att hunden inte bara kan få jobba hos dem medan man själv är på jobbet-då skulle man ju definintivt slippa det dåliga samvetet!
  Grattis till godkänt test!

 2. Vist är det härligt att se!!
  Förstår precis hur du känner, hade en hund på omplacering som jag testade på dem, bra sök hade han men lite för mycket "vakt" så de sa tyvärr nej.
  Men det är så härligt att se dem jobba!
  Men som du säger hunden är ju en vän också men jag kollar alltid när jag får in omplaceringar som har mycket motor, önskade att fler aktiva hundmänniskor gjorde det samma.
  ha det gott Cecilia Hamilton

 3. Hmmm….det var nog en väl vågad rubrik…fick ett mail från min kära Mor som undrade om proppen hade gått hos mig. Ta det lugnt! Labbladååren är inte till salu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.