Jag åker till Djurmagazinet i Tyresö ikväll och håller en clinic i “Fyra vägar till en bra kommunikation”. Imorgon vid lunch bär det av till Norge och Oslo för lydnadsträning, inlärning och problemlösning.
Ha en skön helg så hörs vi nästa vecka.

OBS! Se >> Hundar är inga vargar

3 svar

 1. Tack Eva, för att du som så ofta förut hjälper mig att sätta ord på vad som är de bakomliggande orsakerna till att jag tränar min hund som jag gör. Alla blir vi väl utimellanåt ifrågasatta angående vårt förhållningssätt till vår hund, och det är inte alltid så lätt att förklara för sin motpart varför man har valt den väg man har valt!

 2. Har för övrigt tagit mig mod till att i min egen blogg försöka sätt på pränt varför jag själv tränar som jag tränar, och länkade även till dig och till videoklippet du tipsade om. Tack!

 3. Såg föredraget med stort intresse. Blev förvånad över att en akademiker blandar omkring så mycket med påståenden, som jag dessutom tror att få i Sverige skulle göra annat än skratta åt. Underhållande, men han hade inte fått någon doktorsexamen på det resonemanget.
  Det hade varit mycket mer intressant om han visat forskningsresultaten på de två vargflockar i Sverige som han hänvisar till som har helt olika sociala organisationer, och ritat upp de olika individernas roller i gruppen vid olika tillfällen och hur det förändrades med avseende på situation, och på vad sätt de skiljde sig från den andra flocken.
  Nu förstår jag också jakten på varg bättre. Han sa att när det reproducerande paret dör tar andra individer i flocken över reproduktionen. Dvs, eftersom inga främmande individer släpps in i en flock är det nya paret syskon med varandra. Tyvärr gick han inte in på det heller.
  Slutet var också lite konstigt. Gatuhundar går inte tillbaka till vargarnas sociala organisation, vilket skulle vara ett bevis för att hunden inte är en varg. Men gatuhundarna lever i en mänsklig miljö. Vad händer med hundar som "förvildas" i vildmark, där maten inte ligger färdig att ätas på backen längre, utan man måste jaga den. Det hade varit spännande att höra, mer likt vargmiljön.
  I övrigt håller jag med om att hunden inte är en varg, men jag tycker hela det tänket är ointressant. Det är inte där vi löser dagens hundproblem.
  mvh
  Pernilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.