Carinas och mina vägar möttes för tjugo år sedan. Vi har lite olika uppfattningar om hur det gick till. Carinas version är att jag frågade om hon ville börja hos mig som min assistent medan jag minns att Carina erbjöd sig att assistera mig på mina kurser.. Det är nog en av de få saker som vi inte har varit överens om under åren. Carina assisterade mig under så många kurser att hon vid ett tillfälle presenterade sig som “Eva Bodfäldt”.

För ca åtta år sedan tog Carina över ansvaret för samtliga kurser förutom de rent tävlingsinriktade. Jag har aldrig någonsin behövt fundera på om Carina ska ringa sig sjuk, att kursdeltagare inte ska ha roligt och heller aldrig behövt oroa mig för att Carina inte skulle följa Kontaktkontraktets anda. Carina besitter någonting så ovanligt som att vara både en duktig pedagog, skicklig hundpsykolog och hundtränare. Hon är kreativ, intuitiv och samtidigt realistisk- och dessutom förbaskat rolig att vara tillsammans med. Som den gången när vi anmält oss till ett seminarium i Munchen och höll på att bli utkastade från vårt hotellrum därför att vi skrattade så våldsamt en morgon. Två äldre damer som bodde vägg i vägg med oss klagade i receptionen. Vi fick ett nytt och mer skrattvänligt rum under takåsarna.

Carina är ingen tävlingsmänniska, men efter att ha gått en kurs i freestyle lekte hon i bästa Carolina Clûft anda till sig en mästartitel i freestyle 2012.

Carina, vilket man inte kan ana, är proffs på shopping när tillfälle ges. I Krakow förra hösten shoppade hon fyra par skor, en kappa och det hade inte slutat där, om inte jag hade gjort en insats för hennes privata ekonomi och ljudligt satt ned foten för vidare inköp.

Den här helgen avslutas tjugo års samarbete med en sista Slyngelkurs i Eva Bodfäldt Educations regi, men naturligtivs fortsätter det som vanligt – och nu med hull och hår i hundpsykolog Carina Perssons regi.

Mitt ödmjuka, kärleksfulla och ytterst respektfulla TACK till dig för ett fantastiskt samarbete. Du är en av de skickligaste och mest innovativa tränare jag någonsin träffat. Du snackar inte – du levererar. Den här helgens Slyngelkurs blir le Grand Finale.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.