Fotograf, Åsa Lindholm

Fotograf, Åsa Lindholm

Vilken start på dagen! Jag vaknar med en dröm på näthinnan: jag hittar en mus ovanpå kylskåpet, bakom en dammig låda. Den blir naturligtvis fullkomligt vettskrämd, tar ett hopp ned på golvet men hinner knappt landa förrän den fastnat i gapet på Will-Ja.
Plötsligt är det ingen mus Will-ja har i munnen längre, utan en stor råtta som den svarta inte har några avsikter att släppa och lika bra är väl det för jag har absolut inga avsikter att be henne om det heller. istället går jag till ytterdörren för att råttan och labradoren ska göra upp utomhus.
Men….när jag närmar mig dörren, Will-Ja och råttan, sväljer Will-Ja, likt en boa constrictor, råttan med hull och hår. Struphuvudet åker upp och ned och råttan glider sakta men obevekligt nedåt.

Jag vaknar lite äcklad och konstaterar att det “bara” var en dröm, men inser också att det mycket skulle kunna hända på riktigt, vilket påminner mig om den gången då Will-Ja var cirka fem månader och jag öppnade dörren till skafferiet på torpet. Till vänster om mig på översta hyllan satt en välmående mus som antagligen drabbades av panik när jag klev in. Den swishade förbi mitt huvud och landade på golvet bakom en vit badbalja och just i det ögonblciket var vi nog lika rädda båda två. Jag stängde kvickt dörren och kallade på Will-Ja. Öppnade sedan försiktigt dörren till skafferiet och släppte in valpen. Tacksamt överlät jag infångandet av musen till Will-Ja.

Nåväl, efter en sen frukost öppnar jag ett mail och skrattar hjärtligt när jag ser den den inskickade filmen. Tack för det generösa bidraget till onlineföreläsningen “Inkallning på Liv och Död”

Det är precis den här typen av bidrag som är fullkomligt omöjliga att producera på beställning. Fortsätt att skicka in filmer på olika typer av inkallningar. Om jag använder just din film får du en VIP biljett till föreläsningen som tack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.