Vi bygger relationer med schyssta metoder!

Är du lättränad?

Will-Ja talar om för mig när det är läggdags, ofta runt 21-tiden vilket jag tycker är lite tidigt, men hon insisterar, ställer sig lite på snedden på tröskeln till köket och tittar med uppfordrande blick på mig: "dags att borsta tänderna matte".

Vi är ofta så övertygade om att det är vi som tränar våra hundar. Jag tycker det är kul och intressant att tänka tvärtom. Jag anser också att det är det som utgör grunden för kommunikationen.

Will-Ja talar om för mig när det är läggdags, ofta runt 21-iden vilket jag tycker är lite tidigt, men hon insisterar, ställer sig lite på snedden på tröskeln till köket och tittar med uppfordrande blick på mig: “dags att borsta tänderna matte”.
Jag försöker dra på det en stund, men då sätter hon ned tassen och talar med barsk stämma om att jag inte ska försöka slingra mig.

I helgen tränade en av kurshundarna mig i inkallning. Hur kul som helst. Jag släntrade omkring med en godis i handen ett par meter från den fastsatta gula labradoren. Hon tittade på mig och drog i kopplet. Jag fortsatte lugnt att strosa på fyra meters avstånd med korta blickar mot hennes håll. Hon följde mig stint med blicken, som uttryckte en tydlig önskan om att jag borde dela med mig.

Plötsligt satte hon sig ned. Jag stannade i givakt och tittade på henne. Sedan gick jag ett par steg mot henne innan jag med ett “ja” slängde iväg godbiten till henne. Sedan gick jag iväg och spelet kunde fortsätta.

Är du lättränad? Vad har din hund lärt dig att göra? Vilka tricks kan du?

30/6, Onlineföreläsning – Älskade Valp

20-21/8, Sommarvalpen – kursen för aktiva hundägare

Kommentarer

Ett svar

 1. MIn flatte har tränat min man att ge henne kex på kommando. Han släpper ut henne på kvällskiss, hon går ut och ställer sig på trappen – en skenmanöver – och voffar sedan och då är han tränad att öppna dörren. Sen tittar hon på honom uppfodrande tills han ger henne kex. Därefter är det dags att gå ut på den egentliga kvällskissen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du få vårt nyhetsbrev?

Du får ett mail där du godkänner prenumerationen.
Titta i skräpkorgen om du inte ser mailet.

villkor för anmälan och köp

genom att klicka i rutan när du checkar ut - godkänner du dessa villkor.

Kallelse till utbildning “på plats”

I samband med betalningen får du ett kvitto. Cirka tio dagar innan påbörjad kurs skickar vi information om vad du behöver ta med dig. OBS! Om du inte erhållit
information titta då först i din skräpkorg innan du kontaktar oss på kurser@evabodfaldt.com

Kallelse till Utbildning “när du vill”

Vi skickar inte ut en kallelse till kurser i kategorin “när du vill”. Kursen blir tillgänglig direkt efter att du köpt den och du kan gå in när du vill under de dagar kursen är tillgänglig.

AVBOKNING OCH ÅTERBETALNING

Avbokning ska ske skriftligt.

 • Återbetalning minus en administrativ avgift om 300 kr (kurser) sker senast 14 dagar före kursstart.
 • Vid förhinder senare än 14 dagar före kursstart måste du själv sälja platsen vidare till annan person i de fall då vi inte redan har en reservlista.
 • Vid sjukdom eller olycksfall ber vi dig kontakta din bank angående din avbeställningsförsäkring (vid kortbetalning).

ÖVRIGA VILLKOR

 • Enligt lagen om tillsyn över hundar och katter (Lag 2007:1150) har en hundägare alltid strikt ansvar för sin hund
 • Vill du ta bilder? Kontrollera först med övriga deltagare att de vill vill vara med på bild.
 • Filmning av lärare är inte tillåten.

Utskick

Du får INTE påminnelser eller annat såsom till exempel nyhetsbrev automatiskt, utan att aktivt själv kryssa i att du vill ha det när du checkar ut.

BETALNING

Vi accepterar kortbetalning och Swish via bokningssystemet.

Integritetspolicy

VI EFTERSTRÄVAR EN HÖG NIVÅ AV DATASKYDD

Vid samarbete med partners (kommunikatörer, designers, kreatörer och liknande) råder sekretess gällande all kunddata. Datan får bara användas inom Eva Bodfäldt Education AB. Detta oavsett om det gäller:

 1. Anonymiserad data – uppgifter som inte längre kan identifiera en fysisk person (går utanför GDPR)
 2. Pseudonymiserade data – information som enbart kan kopplas till en identifierbar fysisk person med hjälp av kompletterande uppgifter (omfattas delvis av GDPR:s krav).
 3. Personuppgifter – upplysningar som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person (omfattas i sin helhet av GDPR:s krav).

  Personuppgifter handlar således om all slags information som direkt eller indirekt kan knytas till en (fysisk) person som är i livet. Det kan röra sig om namn, adress, bilregistreringsnummer, personnummer men även foton och ljudinspelningar. Läs mer här om personuppgifter.

VI SAMLAR IN PERSONUPPGIFTER FÖR ATT KUNNA: