Eva Bodfäldts blogg

När drömmar går i kras – Hundtränarpodden

Foto Eva Bodfäldt
Foto Eva Bodfäldt

-Vill du ställa upp på en intervju, frågar Maria Brandel. 

-Gärna, svarar jag. 

-Vad vill du prata om, frågar Maria.

-Om drömmar som går i kras, svarar jag.

//Eva Bodfäldt

Kommentarer

3 svar

 1. Känner så igen mig i att förlora sin/sina bästa träningskompis. För 4 år sedan förlorade jag o min man 2 st syskon på 3,5 vecka. Dom dog utav grav arytmi, tyvärr ärftligt då det är 8 hundar, i nuläget, utav sammanlagt 20 st hundar med samma föräldrapar. Blev 10 st i varje kull. Zazzi o Ozzy blev bara 3 år o 10 månader. Zazzi var en fantastisk spårhund o det var min första tävlingshund. På hennes sista appelltävling där jag oxå blev uppflyttad fick hon en 10:a på spåret o domarens kommentar var….har dömt brukset i 30 år o denna hund har gjort det finaste appellspåret jag sett. Jag var sååååå stolt att lilla jag lyckats med detta. 4 månader senare 1 månad innan vi skulle debutera i lägre klass spår dör hon framför mina ögon när jag kom hem från jobbet. 3 veckor innan hade hon svimmat o jag sökte för det o veterinären hörde extra slag, blev remitterad till Torkel Falk i Helsingborg o väl där undersöktes hon o jag fick ha ett 24 timmars ekg. Det visades att hon hade 6000 extra slag per dygn. Dom får ha högst 100 per dygn helst under 10. Torkel sa att hon är en tickande bomb o hon blev insatt på hjärtmedicin. Men tyvärr så klarade hon inte sig o jag har fortfarande mardrömmar när hon bara föll ihop o det skriet som blev när hjärtat stannade, det hemsöker mig. På natten så kunde jag inte sova o min uppfödare o jag satt o chattade, hade hittat en kennel som två dagar innan hade fått valpar o hon sa, Maria du måste ha en ny valp, du går under. Den kommer aldrig att kunna ersätta Zazzi men det får dig att orka gå vidare. Det blev en ny liten Zakkie som kom hem till mig 13 april. Dagen innan jag skulle få träffa henne för första gången släpper jag ut Ozzy, Zazzis bror för en nattakiss. Hör ett skri, knyter sig i magen då det lät som när Zazzi dog men tänker att det kan ju inte hända, vad är oddsen att vi skulle bli drabbade 2 gånger? Men jag går ut o ropar men det kommer ingen Ozzy, springer ut i trädgården o hittar honom död i trädgården. Där o då blev livet svart. Dagen efter åker jag ändå o tittar på min guldklimp Zakkie men jag tror aldrig en liten valp varit så blöt av tårar som hon. Jag grät för jag trots allt hade något att se fram emot o jag grät för att Zazzi o Ozzy var borta. Nu har jag Zakkie o har oxå Zakkies mamma Zaga då jag 1 år efter Zakkie kom hem till oss fick överta mamma Zaga. ❤️ Zakkie, tränar o tävlar brukspår, lydnadslydnad, rallylydnad, nosework o specialsök med. Zaga tränar rallylydnad o nosework. Det är Belgisk Vallhund/Tervueren jag har o har haft. Ursäkta långt inlägg men det ät min historia om hur mina drömmar gick kras o att jag trots allt hemskt har kunnat resa mig…..ärrad i själen men känner mig stark idag. Mvh Maria Snyhg

  1. Tack Maria för en stark berättelse. Jag är glad att du ändå valde att fortsätta hundlivet och att du njuter av sällskapet med en ny fyrbent vän. Zazzi och Ozzy finns alltid där och den bästa trösten är nog en ny valp. Varma hälsningar Eva

 2. Vilken bra input i frågan om hundens roll i våra liv!
  Helt klart är det såå motigt att inse att jag och mitt sätt att leva inte matchar hundens förutsättningar och behov. Och att göra det bästa av situationen. Mycket känslor av att inte räcka till, känslan av misslyckande att inte reda ut problem och förtvivlan i att behöva ge upp och placera om hunden.
  Men ni satte även fingret på hur mycket mer ett aktivt hundägarskap innebär. Jag lever och andas hund, gemenskap med hund, upplevelser med hunden vid mina fötter, vila med hund, träning av hund, tävlande inom hundsporter, framgångar och motgångar tillsammans med hund. Kopplat till det är även den sociala gemenskapen med andra hundmänniskor. Jag har en övervägande del av mitt sociala liv, mina vänner, min fritid, i hundvärlden. Och är väldigt nöjd med det. I perioder när jag inte haft en träningsbar hund har det blivit smärtsamt tydligt hur mycket den sociala delen av hunderiet betyder. Vad gör man då liksom?! 🙂
  Tack för ett riktigt bra inspel i Hundtränarpodden!
  //Anna Hilding

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

VAnliga frågor & SVAR (FAQ)

Problem i kassan

Har du inte köpt en utbildning hos oss tidigare?

Då har du antagligen påbörjat ett köp men ångrat dig när du kommit till betalningen. Allt har fungerat i vårt system men något har gått fel när du gått till vår banks system. Det innebär att ett konto skapats hos oss – vilket behövs för att du skall kunna betala (och därefter registreras på utbildningen).

Du har alltså avbrutit betalningen av någon anledning. 

Hur gör jag då?

Titta efter mail från oss där du får instruktioner om hur du skapar ett lösenord eller så begär du ett nytt lösenord via systemet.

Har du köpt en utbildning hos oss tidigare?

Systemet känner igen din e-postadress och då ska du börja med att logga in.

Hur loggar jag in när jag är i kassan?

Inringad i en tjock orange ruta finns funktionen för att logga in. Här kan du även be om ett nytt lösenord – om du råkat glömma det.

Jag kommer inte vidare från kassan när jag klickar på knappen “slutför köp”

 • Skrolla upp på sidan så ser du felmeddelandet och det som måste åtgärdas
 • Titta på fälten och rutorna – de som är markerade med röd linje är de fält som berörs

Prova igen (läs gärna vad som gäller för de olika felmeddelandena nedan)

Jamen jag har ju angett samma e-postadress i båda fälten!

Har du kopierat och klistrat in e-postadressen?

Då händer det ofta att ett så kallat blanksteg oavsiktligen kommer med – före eller efter e-postadressen. Blanksteg uppfattas av systemet som ett “tecken” – som då inte återfinns i första fältet.

Du har inte kryssat i rutan “Jag har läst och godkänner shoppens integritetspolicy samt villkor för anmälan och köp”

Kryssrutan är längst ned på sidan under betalningsvalen. Här finner du länkar till vår policy och våra villkor. Du hittar även dessa som länkar i sidfoten (längst ned på sidan).

När du väl skall betala slussas du vidare till en betalningsportal som ligger utanför vårt system. Denna sida kommer se olika ut beroende på vilken betalningsmetod du väljer och vilken bank den är kopplad till. Därför kan vi inte ge en generell instruktion utan bara förklara vad du skall vara uppmärksam på. Ditt bankkort måste vara aktiverat för internethandel.

OBS! Här måste du läsa NOGGRANNT vilken typ av BankId som banken godkänner och eventuellt klicka på rätt länk/knapp då vi inte vet exakt vilka alternativ ditt kort erbjuder.

 • Du kanske kan välja mellan BankId på den enheten du beställer från eller från telefonen. 
 • Du kanske bara kan välja BankId på den enheten du köper ifrån. Har du inget BankId installerat på den enheten får du problem.
 • Du kanske bara kan välja BankId på telefonen. Om du köpt på dator/tabloid måste du då först öppna BankId på telefonen och godkänna där före du klickar på “gå vidare”.

Exempel på hur olika det kan se ut/fungera

Här kan du välja att använda

  1. BankId installerat på enheten du köper ifrån
  2. BankId:installerat på telefonen
  3. SMS och pinkod

 

Här kan du bara använda BankId från telefonen.

Digitalt presentkort

Det går att köpa presentkort i vår shop. Det gäller för alla utbildningar som säljs i shoppen.

Du som köper presentkortet väljer själv:

 • summa 
 • vem/vilka du vill skicka presentkortet till via e-post
 • när du vill presentkortet skall skickas av vårt system
 • om du vill få e-post när presentkortet använts
 • om samma design skall gå till en eller flera mottagare
 • mellan våra olika motiv

När du fått ett presentkort med e-post medföljer en PDF-fil med instruktioner. Där finns flera alternativ.

Vi  rekommenderar

Vi tycker det är lättast att klistra in “koden” när du kommer till kassan.

 • Om ditt presentkort är värt mindre än den utbildning du väljer att köpa kommer du att få betala en del av utbildningen.
 • Om ditt presentkort är värt mer än den utbildning du väljer att köpa kommer ditt köp att innebära noll/0 kr.

 

Hur ser jag kvarvarande saldo på mitt presentkort?

När du köpt en utbildning hos oss (oavsett om det är med presentkort eller ej) – har ett konto skapats.

Du kan logga in på “Mina sidor” och där fylla i din kod för att se kvarvarande saldo på presentkortet.

 

Vad är "Mina sidor"?

Detta fungerar om du har konto här (det har du om du tidigare köpt en utbildning i denna shoppen). Du kan även be systemet skicka en länk via e-post för att sätta ett nytt lösenord (om du glömt lösenordet).

Om det däremot är första gången du shoppar hos oss kan du inte logga in före du köpt något.

Ett konto skapas automatiskt när du genomför ditt första köp och du får e-post med instruktioner om hur du går vidare.

Fakturauppg.

 • Du kan ändra de uppgifter som kommer att användas i kassan

Ordrar

 • Här ser du dina senaste ordrar (ordernummer, datum, status och summa)

Kontouppgifter

 • Här kan du ändra dina kontouppgifter (förnamn, efternamn, visningsnamn samt e-postadress). OBS! Ändrar du e-postadress är det alltså det du loggar in med.
 • Ändra lösenord (kräver du kan ditt nuvarande)

Räkna ut saldo på ditt presentkort

 • Fyll i presentkortskoden för att se aktuellt saldo

Mina “när du vill”-kurser

 • Längst ned på sidan kommer du åt dina aktiva “när du vill”-kurser och föreläsningar

Utbildning "när du vill"

Det är utbildningar i självstudieform (föreläsningar, kurser och annat) som:

 • du får tillgång till direkt när du betalt och valt lösenord (du får e-post med instruktioner om hur du ändrar lösenord)
 • är tillgängliga ett visst antal (fördefinierade dagar)
 • oftast är helt lärarlösa

När du fått bekräftelse på din betalning via e-post ska utbildningen vara tillgänglig längst ned på “Mina Sidor”. OBS! Där syns ingenting förrän du loggat in.

Hör av dig till oss om du vill gå om en utbildning i denna kategorin – före du köper den igen. Före omköp måste vi först återställa vissa inställningar för att det skall fungera.

På “Mina sidor” finns det en länk som heter “Glömt lösenordet”.

Klicka där och följ instruktionerna.

Vill du få vårt nyhetsbrev?

Du får ett mail där du godkänner prenumerationen.
Titta i skräpkorgen om du inte ser mailet.

villkor för anmälan och köp

genom att klicka i rutan när du checkar ut - godkänner du dessa villkor.

Kallelse till utbildning “på plats”

I samband med betalningen får du ett kvitto. Cirka tio dagar innan påbörjad kurs skickar vi information om vad du behöver ta med dig. OBS! Om du inte erhållit
information titta då först i din skräpkorg innan du kontaktar oss på kurser@evabodfaldt.com

Kallelse till Utbildning “när du vill”

Vi skickar inte ut en kallelse till kurser i kategorin “när du vill”. Kursen blir tillgänglig direkt efter att du köpt den och du kan gå in när du vill under de dagar kursen är tillgänglig.

AVBOKNING OCH ÅTERBETALNING

Avbokning ska ske skriftligt.

 • Återbetalning minus en administrativ avgift om 300 kr (kurser) sker senast 14 dagar före kursstart.
 • Vid förhinder senare än 14 dagar före kursstart måste du själv sälja platsen vidare till annan person i de fall då vi inte redan har en reservlista.
 • Vid sjukdom eller olycksfall ber vi dig kontakta din bank angående din avbeställningsförsäkring (vid kortbetalning).

ÖVRIGA VILLKOR

 • Enligt lagen om tillsyn över hundar och katter (Lag 2007:1150) har en hundägare alltid strikt ansvar för sin hund
 • Vill du ta bilder? Kontrollera först med övriga deltagare att de vill vill vara med på bild.
 • Filmning av lärare är inte tillåten.

Utskick

Du får INTE påminnelser eller annat såsom till exempel nyhetsbrev automatiskt, utan att aktivt själv kryssa i att du vill ha det när du checkar ut.

BETALNING

Vi accepterar kortbetalning och Swish via bokningssystemet.

Integritetspolicy

VI EFTERSTRÄVAR EN HÖG NIVÅ AV DATASKYDD

Vid samarbete med partners (kommunikatörer, designers, kreatörer och liknande) råder sekretess gällande all kunddata. Datan får bara användas inom Eva Bodfäldt Education AB. Detta oavsett om det gäller:

 1. Anonymiserad data – uppgifter som inte längre kan identifiera en fysisk person (går utanför GDPR)
 2. Pseudonymiserade data – information som enbart kan kopplas till en identifierbar fysisk person med hjälp av kompletterande uppgifter (omfattas delvis av GDPR:s krav).
 3. Personuppgifter – upplysningar som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person (omfattas i sin helhet av GDPR:s krav).

  Personuppgifter handlar således om all slags information som direkt eller indirekt kan knytas till en (fysisk) person som är i livet. Det kan röra sig om namn, adress, bilregistreringsnummer, personnummer men även foton och ljudinspelningar. Läs mer här om personuppgifter.

För detta använder oss av Matomo Analytics. Vår installation är lokal – vilket innebär att endast vi har tillgång till statistiken. Även om vi skulle använda oss av Matomos molntjänster är deras servrar i Europa. Nya Zeeland är ett av de få tredjepartländer som i dagsläget är godkända ur GDPR-synpunkt.

VI SAMLAR IN PERSONUPPGIFTER FÖR ATT KUNNA: