Vi bygger relationer med schyssta metoder!

När drömmar går i kras – Hundtränarpodden

-Vill du ställa upp på en intervju, frågar Maria Brandel. -Gärna, svarar jag. -Vad vill du prata om, frågar Maria. -Om drömmar som går i kras, svarar jag.
Foto Eva Bodfäldt
Foto Eva Bodfäldt

-Vill du ställa upp på en intervju, frågar Maria Brandel. 

-Gärna, svarar jag. 

-Vad vill du prata om, frågar Maria.

-Om drömmar som går i kras, svarar jag.

//Eva Bodfäldt

Kommentarer

3 svar

 1. Känner så igen mig i att förlora sin/sina bästa träningskompis. För 4 år sedan förlorade jag o min man 2 st syskon på 3,5 vecka. Dom dog utav grav arytmi, tyvärr ärftligt då det är 8 hundar, i nuläget, utav sammanlagt 20 st hundar med samma föräldrapar. Blev 10 st i varje kull. Zazzi o Ozzy blev bara 3 år o 10 månader. Zazzi var en fantastisk spårhund o det var min första tävlingshund. På hennes sista appelltävling där jag oxå blev uppflyttad fick hon en 10:a på spåret o domarens kommentar var….har dömt brukset i 30 år o denna hund har gjort det finaste appellspåret jag sett. Jag var sååååå stolt att lilla jag lyckats med detta. 4 månader senare 1 månad innan vi skulle debutera i lägre klass spår dör hon framför mina ögon när jag kom hem från jobbet. 3 veckor innan hade hon svimmat o jag sökte för det o veterinären hörde extra slag, blev remitterad till Torkel Falk i Helsingborg o väl där undersöktes hon o jag fick ha ett 24 timmars ekg. Det visades att hon hade 6000 extra slag per dygn. Dom får ha högst 100 per dygn helst under 10. Torkel sa att hon är en tickande bomb o hon blev insatt på hjärtmedicin. Men tyvärr så klarade hon inte sig o jag har fortfarande mardrömmar när hon bara föll ihop o det skriet som blev när hjärtat stannade, det hemsöker mig. På natten så kunde jag inte sova o min uppfödare o jag satt o chattade, hade hittat en kennel som två dagar innan hade fått valpar o hon sa, Maria du måste ha en ny valp, du går under. Den kommer aldrig att kunna ersätta Zazzi men det får dig att orka gå vidare. Det blev en ny liten Zakkie som kom hem till mig 13 april. Dagen innan jag skulle få träffa henne för första gången släpper jag ut Ozzy, Zazzis bror för en nattakiss. Hör ett skri, knyter sig i magen då det lät som när Zazzi dog men tänker att det kan ju inte hända, vad är oddsen att vi skulle bli drabbade 2 gånger? Men jag går ut o ropar men det kommer ingen Ozzy, springer ut i trädgården o hittar honom död i trädgården. Där o då blev livet svart. Dagen efter åker jag ändå o tittar på min guldklimp Zakkie men jag tror aldrig en liten valp varit så blöt av tårar som hon. Jag grät för jag trots allt hade något att se fram emot o jag grät för att Zazzi o Ozzy var borta. Nu har jag Zakkie o har oxå Zakkies mamma Zaga då jag 1 år efter Zakkie kom hem till oss fick överta mamma Zaga. ❤️ Zakkie, tränar o tävlar brukspår, lydnadslydnad, rallylydnad, nosework o specialsök med. Zaga tränar rallylydnad o nosework. Det är Belgisk Vallhund/Tervueren jag har o har haft. Ursäkta långt inlägg men det ät min historia om hur mina drömmar gick kras o att jag trots allt hemskt har kunnat resa mig…..ärrad i själen men känner mig stark idag. Mvh Maria Snyhg

  1. Tack Maria för en stark berättelse. Jag är glad att du ändå valde att fortsätta hundlivet och att du njuter av sällskapet med en ny fyrbent vän. Zazzi och Ozzy finns alltid där och den bästa trösten är nog en ny valp. Varma hälsningar Eva

 2. Vilken bra input i frågan om hundens roll i våra liv!
  Helt klart är det såå motigt att inse att jag och mitt sätt att leva inte matchar hundens förutsättningar och behov. Och att göra det bästa av situationen. Mycket känslor av att inte räcka till, känslan av misslyckande att inte reda ut problem och förtvivlan i att behöva ge upp och placera om hunden.
  Men ni satte även fingret på hur mycket mer ett aktivt hundägarskap innebär. Jag lever och andas hund, gemenskap med hund, upplevelser med hunden vid mina fötter, vila med hund, träning av hund, tävlande inom hundsporter, framgångar och motgångar tillsammans med hund. Kopplat till det är även den sociala gemenskapen med andra hundmänniskor. Jag har en övervägande del av mitt sociala liv, mina vänner, min fritid, i hundvärlden. Och är väldigt nöjd med det. I perioder när jag inte haft en träningsbar hund har det blivit smärtsamt tydligt hur mycket den sociala delen av hunderiet betyder. Vad gör man då liksom?! 🙂
  Tack för ett riktigt bra inspel i Hundtränarpodden!
  //Anna Hilding

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du få vårt nyhetsbrev?

Du får ett mail där du godkänner prenumerationen.
Titta i skräpkorgen om du inte ser mailet.

villkor för anmälan och köp

genom att klicka i rutan när du checkar ut - godkänner du dessa villkor.

Kallelse till utbildning “på plats”

I samband med betalningen får du ett kvitto. Cirka tio dagar innan påbörjad kurs skickar vi information om vad du behöver ta med dig. OBS! Om du inte erhållit
information titta då först i din skräpkorg innan du kontaktar oss på kurser@evabodfaldt.com

Kallelse till Utbildning “när du vill”

Vi skickar inte ut en kallelse till kurser i kategorin “när du vill”. Kursen blir tillgänglig direkt efter att du köpt den och du kan gå in när du vill under de dagar kursen är tillgänglig.

AVBOKNING OCH ÅTERBETALNING

Avbokning ska ske skriftligt.

 • Återbetalning minus en administrativ avgift om 300 kr (kurser) sker senast 14 dagar före kursstart.
 • Vid förhinder senare än 14 dagar före kursstart måste du själv sälja platsen vidare till annan person i de fall då vi inte redan har en reservlista.
 • Vid sjukdom eller olycksfall ber vi dig kontakta din bank angående din avbeställningsförsäkring (vid kortbetalning).

ÖVRIGA VILLKOR

 • Enligt lagen om tillsyn över hundar och katter (Lag 2007:1150) har en hundägare alltid strikt ansvar för sin hund
 • Vill du ta bilder? Kontrollera först med övriga deltagare att de vill vill vara med på bild.
 • Filmning av lärare är inte tillåten.

Utskick

Du får INTE påminnelser eller annat såsom till exempel nyhetsbrev automatiskt, utan att aktivt själv kryssa i att du vill ha det när du checkar ut.

BETALNING

Vi accepterar kortbetalning och Swish via bokningssystemet.

Integritetspolicy

VI EFTERSTRÄVAR EN HÖG NIVÅ AV DATASKYDD

Vid samarbete med partners (kommunikatörer, designers, kreatörer och liknande) råder sekretess gällande all kunddata. Datan får bara användas inom Eva Bodfäldt Education AB. Detta oavsett om det gäller:

 1. Anonymiserad data – uppgifter som inte längre kan identifiera en fysisk person (går utanför GDPR)
 2. Pseudonymiserade data – information som enbart kan kopplas till en identifierbar fysisk person med hjälp av kompletterande uppgifter (omfattas delvis av GDPR:s krav).
 3. Personuppgifter – upplysningar som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person (omfattas i sin helhet av GDPR:s krav).

  Personuppgifter handlar således om all slags information som direkt eller indirekt kan knytas till en (fysisk) person som är i livet. Det kan röra sig om namn, adress, bilregistreringsnummer, personnummer men även foton och ljudinspelningar. Läs mer här om personuppgifter.

VI SAMLAR IN PERSONUPPGIFTER FÖR ATT KUNNA: