Jag ägnar mig just nu, sedan ett par timmar tillbaka, att googla på “muta + hund”. Det är mycket annat som dyker upp naturligtvis. Begreppet “naturligt ledarskap” har dykt upp vid ett par tillfällen, vilket skapar en del frågetecken – vad exakt är ett naturligt ledarskap?

Kan inte låta bli att fundera på hur umgänget med hunden skulle se ut om vi verkligen skulle använda oss av ett naturligt ledarskap. Tror inte att jag är så intresserad av den vårdprocessen. För med ett naturligt ledarskap kan väl inte bara dominansdelen avses – eller? Jag antar att bland annat även omvårdnaden och tvättandet ingår i det naturliga ledarskapet. Tack och lov för behaviorismen, då slipper man i alla fall hundhår i munnen. Ett annat ljushuvud hävdade att tiken inte under några omständigheter skulle ges möjlighet att komma undan sin "fostran" från valparna. Detta med hänvisning till naturen. Vem hindrar tiken att lämna valparna i ett naturligt tillstånd? Alphahannen? Spikar han igen lyan då…. eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.