Jag kan inte motstå möjligheten att efterlysa en grafisk formgivare genom bloggen. Jag har ju inte för vana att fråga vad ni, mina kära läsare, pysslar med när ni inte läser min blogg eller går kurs. Kanske smyger Sveriges bästa formgivare omkring i krokarna utan min vetskap. Så nu ställer jag frågan – har jag månne några läsare som jobbar med lay out på böcker? Då är du välkommen att skicka ett mail till eva@hundkonsulten.se

Den sista maj ska de nya texterna vara klara. Jag och Eliza Kajanus min redaktör, bollar texter fram och tillbaka. Lite trött i mössan är jag. Igår morse hade jag ställt klockan på 7.30 (sovmorgon) för att jag ska hinna med så mycket skrivande som möjligt den här veckan. Jag masade mig ur sängen, åt frukost och gick ut med Trix. Datorn skrek på sällskap när jag kom in efter promenaden vid 10 – tiden, inte alls så konstigt med tanke på att jag varit borta på jobb i helgen. Jag orkade tre meningar innan jag somnade på soffan för att vakna 13.30 på eftermiddagen. Jag fick ge upp och inse att lediga dagar trots allt har sin mening. Idag har det å andra sidan varit full fräs från start. Jag har skickat iväg det omarbetade kapitlet om inkallning till Eliza och är nästan klar med kapitlet om inlärning. Jag måste bara skriva klart ett stycke som handlar om betydelsen av störningsträning tidigt i inlärningen – före tid. Sedan har jag bara resten kvar, typ 12 stycken att gå igenom.

Eliza skickar tillbaka kapitlen till mig med röda markeringar och kommentarer i stil med "kan du förtydliga vad du menar med…"  Anders Hallgren min maestro, talade om för mig att det är mycket svårare att skriva om en bok än att skriva en ny. Jag kan bara instämma och hoppas att nya Kontaktkontraktet kommer att tillföra nya kunskaper och insikter. Jag lägger till ett kapitel om passivitet och hantering, utvidgar kapitlet om följsamhet, inkallning och naturligtvis skvallerträning. Att köpa valp utgår helt och hållet. Resten av kapitlen får sig också en uppfräschning. Det ska bli kul att höra vad ni tycker. Om alla beräkningar håller ska nya Kontaktkontraktet finnas i handeln i augusti.

Ett svar

 1. Hej,
  Jag har läst Din artikel – Grafisk formgivare sökes till nya Kontaktkontraktet, från den 8 APRIL 2008.
  Behöver Du en grafisk fromgivare nu, eller i framtiden? Jag gör gärna jobb åt Dig. Jag är konstnär och grafisk formgivare från Warszawa.
  Jag sätter böcker också på svenska.
  Jag jobbar snabbt och mina priser är måttliga.
  Med hälsningar
  Jolanta Johnsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.