Just nu ligger han och sover på mattan nedanför soffan. Jag hämtade honom direkt efter att jag avslutat kursen idag. För övrigt en härlig kurs med fyra underbara tollare, tre glada flattar och en jaktlabbe.

Det tog två träningspass att ändra  Unni (tollarens) fantastiska ögonkontakt till att istället titta framåt. Naturligtvis med en ny signal. Jag tycker att jag börjar hitta en bra och rolig form för retrieverlydnad, kul att se snabba resultat på hundarna.

Åter till Zakk. Papper skrevs mellan Anne och mig, en fodersäck inköptes också tog jag Zakk under armen och styrde kosan hemåt. Han var ingen hjälte när jag satte ned honom på dörrmattan, utan såg snarare ut som om han sålt smöret och tappat pengarna. Stilla och lätt ihopkrupen satt han vid dörren och såg ömklig ut.

Jag lyfte upp honom och satte mig på vardagsrumsmattan. Där satt vi, Zakk uppkrupen i min famn, tjugo minuter innan han visade någon nyfikenhet. Nu har han spanat in vardagsrummet, uteplatsen, hundkorgen och en isbjörn som han fått i present av Molly. Får se hur natten gestaltar sig. Kuling sov ju i sängen men jag ska försöka stålsätta mig och lära Zakk att han ska sova på golvet. Hur det går får jag väl se . Inatt sover jag antagligen på soffan så att han är nära mig. Nu vaknar han igen! 

Fem minuter senare

Just nu kämpar Zakk med näbbar för att ta sig över "oceanen" av trägolv, fram till mig i köket. Han närmar sig med en decimeter i taget, skällandes. Nehe, nu har han återvänt till den trygga mattan och lagt sig ned. Får sluta nu, killen behöver lite stöd med husesynen. Undrar just vad grannarna tror när de ser mig krypa runt skrattandes på alla fyra.

 

16 svar

 1. Grattis!!! ÄNTLIGEN är han hemma din lille Zakk. Visst är de bara FÖR underbara!! Önskar er all lycka till!! pussa den lille….

 2. GRATTIS! Åhh vad roligt med lilla Zakk, men nog skall ha sova i sängen. Det är ju det mysigaste som finns. Tänk om Charlie kunde nedlåta sig till att dela bädd med mig.

 3. Jag vet inte vad som hände, råkade skicka ett tomt inlägg.

  PS. Charlie hälsar till Zakk att det borde vara förbjudet med hala golv.

 4. Äntligen Eva!! Nu väntar en härlig tid. Lycka till nu med lilla Zakk och sov gott

 5. Åh vad kul att han har kommit nu, grattis! Tänk vad härligt, pölar ett tag framöver och hundhår överallt igen…

  Kram från Märta och hela hundgänget

 6. Åhh vad härligt att han är hemma nu! lycka till med söta Zakk, ska bli så skoj att följa er i bloggen

  ha det gott

  //Fran

 7. Syrran Häxa hälsar att hala golv verkar vara vanligt hos de här nya mattarna och hussarna. Man blir trött av att resa också, själv har jag sovit mig igenom nästan hela dagen i det nya hemmet. Vi ses snart på valpkursen!

 8. Men vad kul att han är hemma nu! Vilket stort revir han fått att undersöka… 🙂

  Ska bli kul att höra alla valphistorier i bloggen framöver…

 9. Åh, vilken otroligt fin liten valp! Lyckos mig som mötte honom i morse! Jag har gått omkring med ett fånigt leende hela förmiddagen…/Åsa, mitt emot

 10. Ska bli intressant att läsa fortsatta rapporter om vovves sovplats..

  Kanske behöver han ett par virkade foppatofflor av gummiband så han slipper halka?

  Lycka till med ett (h)underbart liv tillsammans!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.