Anne och Susa (uppfödare och kullsyster) var hemma på middag igår kväll. Jag vill lova att det var livat! Så sminingom räddade Anne och jag våra trumhinnor genom att slänga till galningarna varsit märgben. Lugnet lägrade sig, phu!

Foto, Peggy Westerlung

Idag åker jag och Zakk till Kalmar och Hund i Vardan för en vidareutbildning för instruktörer lördag – söndag, ett inkallning/skvaller föredrag på måndag kväll och två olika tävlinskurser på tisdag och onsdag. Fullt upp mao!

Zakk börjar bli väldigt duktig på "ut" (springa rakt fram på kommando). Jag har sedan tidigare haft honom sittande/stående mellan mina knän och när han suttit/stått lugnt och tittat framåt på godisskålen har jag sagt "ut" (istället för "varsågod") och puttat iväg honom. Nu har jag infört fotgående vid min sida. Jag ställer ut två skålar med godis i varsin riktning, Zakk är kopplad, sedan går jag mot den ena skålen.

Jag håller honom i ett kort koppel, när han går lugnt vid min sida stannar jag, pekar på skålen och säger "ut". Eftersom han sedan tidigare vet att han ska agera lugnt för att få springa dit påverkar det även hans beteende vid min vänstra sida. I de fall han trots allt slängt sig framåt har jag omedelbart vänt riktning och går istället mot den andra skålen.

Just nu tränar jag på tre stycken skålar i olika riktningar. Nu bor jag tyvärr inte på 400 kvm men det fungerar trots allt rätt bra på mina 89 kvm med öppen planlösning. Det blir en del yta att knalla runt på. Nu tar vi med skålarna till hotellkorridoren . Ha en skön helg!

 

Ett svar

  1. Tack för en jättebra tisdag!!! Mkt bra tips. Nu ska det börja tränas igen… Såå otroligt söt han var lilla Zakk..

    Ha det gott…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.